ΚΟΣΜΟΣ

Νέo επεισόδιo στην κόντρα: Ο Τραμπ δεν έδωσε το χέρι στην Πελόζι, εκείνη του έσκισε τον λόγο

Νέo επεισόδιo στην κόντρα: Ο Τραμπ δεν έδωσε το χέρι στην Πελόζι, εκείνη του έσκισε τον λόγο
AP Photo

Νέο επεισόδιο στην κόντρα Ντόναλντ ΤραμπΝάνσι Πελόζι γράφτηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου ο Αμερικανός πρόεδρος ανέβηκε στο βήμα και έβγαλε λόγο για την Κατάσταση της Ένωσης στο Κογκρέσο.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων εκδήλωσε τη διαφωνία της με τον Τραμπ, σκίζοντας στα δύο το κείμενο της ομιλίας που της είχε δώσει νωρίτερα ο ένοικος του Λευκού Οίκου.

Καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος ολοκλήρωνε τον λόγο του, η Πελόζι, η οποία βρισκόταν, όπως το θέλει η αμερικανική κοινοβουλευτική παράδοση, καθισμένη πίσω του, πλάι στον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, σηκώθηκε, πήρε επιδεικτικά το έγγραφο που βρισκόταν μπροστά της στα χέρια της και το έσκισε.

Εξερχόμενη από την αίθουσα, ερωτηθείσα από δημοσιογράφο για ποιον λόγο προχώρησε σε αυτή τη χειρονομία, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων έδωσε τη σιβυλλική απάντηση: «Διότι αυτό ήταν το πιο ευγενικό πράγμα που μπορούσα να κάνω, σε σύγκριση με τις εναλλακτικές».

Ο Λευκός Οίκος αντέδρασε μέσω Twitter κατηγορώντας την Πελόζι ότι «έσκισε» συμβολικά έναν βετεράνο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ένα βρέφος που επέζησε μετά την πρόωρη γέννησή του έπειτα από 21 εβδομάδες, ή ακόμη την οικογένεια της Κέιλα Μάλερ, που θρηνεί τον θάνατό της στα χέρια των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και ήταν προσκεκλημένη στην ομιλία.

Το ετήσιο μεγάλο ραντεβού του προέδρου και των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας είχε αρχίσει με άλλη μια σκηνή που πιστοποίησε τον διχασμό των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών: ο πρόεδρος Τραμπ αγνόησε το χέρι που του έτεινε η Νάνσι Πελόζι.

Η Πελόζι κούναγε το κεφάλι αποδοκιμαστικά σε διάφορα σημεία της ομιλίας του Τραμπ, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι επευφημούσαν ζωηρά τον πρόεδρο, ενώ οι Δημοκρατικοί παρέμεναν απαθείς, καθισμένοι στις θέσεις τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ