ΚΟΣΜΟΣ

Το Ίδρυμα Γκέιτς δωρίζει 100 εκατ. δολάρια για την αντιμετώπιση του κοροναϊού

Το Ίδρυμα Γκέιτς δωρίζει 100 εκατ. δολάρια για την αντιμετώπιση του κοροναϊού
AP Photo/Eugene Hoshiko

Την επένδυση ύψους 100 εκατ. δολαρίων για την αντιμετώπιση του νέου κοροναϊού ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, ενώ ραγδαία είναι η αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα, σε τουλάχιστον 24.600 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα εκ των οποίων τα 494 ήταν θανατηφόρα, ενώ 1.029 έχουν αναρρώσει πλήρως.

«Οι πολυεθνικοί οργανισμοί, η κυβερνήσεις, ο ιδιωτικός τομέας και οι φιλανθρωπικές οργανώσεις πρέπει να συνεργαστούν για να επιβραδύνουν την επιδημία, να βοηθήσουν τις χώρες να προστατεύσουν τους πιο ευάλωτους πολίτες τους και να επιταχύνουν την ανάπτυξη εργαλείων για την καταπολέμηση της επιδημίας», τόνισε ο γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Γκέιτς, ο Μαρκ Σούζμαν.

Στα τέλη Ιανουαρίου το Ίδρυμα είχε ανακοινώσει ότι θα επενδύσει 10 εκατομμύρια για τον σκοπό αυτό.

Τα 20 εκατ. δολάρια θα δοθούν σε οργανισμούς, όπως στον Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ και της Κίνας καθώς και την Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας.

Άλλα 20 θα πάνε στις δημόσιες υγειονομικές αρχές χωρών της υποσαχάριας Αφρικής και της νοτιοανατολικής Ασίας, ενώ ποσό ύψους έως και 60 εκατομμυρίων δολαρίων θα δοθεί για την έρευνα για τα εμβόλια, τα φάρμακα και τα διαγνωστικά μέσα του νέου ιού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ