Αυτοί είναι οι μεγαλύτεροι Ρώσοι δισεκατομμυριούχοι της λίστας Forbes
Ο βασικός μέτοχος της ρωσικής εταιρείας Nornikel, Βλαντίμιρ Ποτάνιν, βρίσκεται πρώτος στο κατάλογο των πιο πλούσιων Ρώσων στον κόσμο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Forbes Real Time.
Σύμφωνα με το Forbes, ο Ποτάνιν σε μία ημέρα και συγκεκριμένα σήμερα στις 6 Φεβρουαρίου έγινε πλουσιότερος κατά 418 εκατομμύρια δολάρια, φθάνοντας τα περιουσιακά του στοιχεία στα 25,1 δισεκατομμύρια δολάρια.
«Αυτό συνέβη χάρη στην διαρκή άνοδο της μετοχής της Nornikel, αυτή τη στιγμή ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος κατέχει το 34,6% του πακέτου των μετοχών. Από τις αρχές του 2019 η αξία των μετοχών του γίγαντα αυτού της χαλυβουργίας αυξήθηκε κατά 60%. Αν πριν από ένα χρόνο στο Χρηματιστήριο της Μόσχας η μετοχή είχε φθάσει στις 13.500 ρούβλια σήμερα βρίσκεται στα 21.426 ρούβλια», αναφέρει το Forbes.
Στη δεύτερη θέση μεταξύ των Ρώσων δισεκατομμυριούχων βρίσκεται ο διευθύνων σύμβουλος της πετρελαϊκής εταιρείας Lukoil, Βαγκίτ Αλεκπέροφ, με περιουσιακά στοιχεία 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο πρόεδρος της Novatek Λεονίντ Μίχελσον με 24,9 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η Nornikel είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο νικελίου και παλλαδίου, ενώ έχει ηγετική θέση στην παραγωγή πλατίνας, κοβαλτίου, χάλυβα και ροδίου παγκοσμίως. Η εταιρεία δραστηριοποιείται επίσης στον τομέα της εξόρυξης χρυσού, αργυρού, στην παραγωγή ιριδίου, σεληνίου, ρουθηνίου και τελλουρίου. Η Nornikel διαθέτει μονάδες παραγωγής στη Ρωσία, στη Φιλανδία και τη Νότιο Αφρική.
Κλιμακώνουν οι αγρότες εν μέσω της συνάντησης στο Μαξίμου: Μπλόκα σε Νίκαια, Μάλγαρα, Μουδανιά
16:29
Θεοδωρικάκος: «Πολύτιμο κεφάλαιο για την Ελλάδα οι βουλευτές της Διασποράς»
16:28
Νότια Κορέα: Θανατική ποινή η εισήγηση της εισαγγελίας για τον πρώην πρόεδρο Γιουν Σουκ Γέολ
16:27
Αγρότες Δ. Αχαΐας κατά συναδέλφων τους: Υποκινούμενοι κομματικά προσήλθαν στον διάλογο
16:17