ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτο λάθος στην Ινδία - Έτρεχε άφθονη μπίρα από τις βρύσες

Απίστευτο λάθος στην Ινδία - Έτρεχε άφθονη μπίρα από τις βρύσες
PIXABAY

Μπίρα, μπράντι και ρούμι έρεαν από τις βρύσες ενός συγκροτήματος διαμερισμάτων στη Κεράλα της νότιας Ινδίας, όταν εργάτες έριξαν μεγάλη ποσότητα αλκοόλ σε ένα πηγάδι αναμειγνύοντάς το με τις προμήθειες νερού στη γύρω περιοχή.

Το θέμα προέκυψε όταν οι ένοικοι των διαμερισμάτων των Solomon’s Avenue Apartments παρατήρησαν έκπληκτοι το σκούρο χρώμα του νερού που ανάβλυζε από τις βρύσες τους.

«Όταν ανοίξαμε τη βρύση, άρχισε να βγαίνει καφέ νερό», είπε στο CNNi ο Joshy Malikkal, επί 47 χρόνια ένοικος ενός εκ των διαμερισμάτων.

Όταν πήγαμε να τσεκάρουμε τη δεξαμενή, είδαμε ότι υπήρχε μια πετρελαιοειδής επίστρωση στην επιφάνεια και μια δυσωδία προερχόταν από αυτήν».

Ο ένοικος είπε ότι την προηγούμενη μέρα εργάτες έσκαβαν μια τρύπα με στόχο να απομακρύνουν αλκοόλ από το παρακείμενο Rachna Bar and Hotel. Σύμφωνα με τις αρχές της Κεράλα, συνολικά 6.000 λίτρα αλκοόλ ήταν αποθηκεμένα εκεί.

«Το αλκοόλ είχε λήξει και φυλασσόταν εκεί από το 2014, οπότε σκάψαμε μια τάφρο προκειμένου να το διοχετεύσουμε. Δυστυχώς αυτό έπεσε σε ένα διπλανό πηγάδι μολύνοντας το νερό που έφτανε στο διπλανό συγκρότημα διαμερισμάτων», δήλωσε τοπικός αξιωματούχος στο CNNi.

Ως αποτέλεσμα, μπράντι, μπίρα και ρούμι πέρασαν στις βρύσες των κατοικιών, με αποτέλεσμα οι 18 οικογένειες που ζουν εκεί να καταφύγουν στην τοπική κοινότητα. «Μέχρι στιγμή μας έχουν δώσει 5.000 λίτρα νερού, αλλά δεν αρκούν για τόσους ανθρώπους», λέει ο Maliakkal.

Το 2014 η αγορά αλκοόλ απαγορεύτηκε στην Κεράλα, ωστόσο οι περιορισμοί χαλάρωσαν το 2017.

Someone filled an Indian town's well with alcohol. Now beer is pouring from people's taps, by Esha Mitra and Rob Picheta, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ