ΚΟΣΜΟΣ

Κόμπι Μπράιαντ: Στο «φως» νέα στοιχεία και φωτογραφίες της συντριβής του ελικοπτέρου

Κόμπι Μπράιαντ: Στο «φως» νέα στοιχεία και φωτογραφίες της συντριβής του ελικοπτέρου
CNNi

Νέα στοιχεία ήρθαν στο «φως» για την πολύνεκρη συντριβή του ελικοπτέρου του Κόμπι Μπράιαντ, ο οποίος ταξίδευε με την 13χρονη του Τζιάνα και άλλους επτά ανθρώπους.

Ειδικότερα, η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλεια Μεταφορών (National Transportation Safety Board ή ΝΤSB), που διερευνά τις συνθήκες του αεροπορικού δυστυχήματος, διεξήγαγε έρευνα σχετικά με το ιστορικό πτήσεων του πιλότου, τον καιρό καθώς και για την επικοινωνία με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, ενώ, έμμεσα, «ακύρωσε» το σενάριο της μηχανικής βλάβης.

«Οι νέες πληροφορίες ξεφεύγουν λίγο από την αρχική κατεύθυνση των ερευνών που αφορούν την αιτία συντριβής. Ωστόσο, εάν υπήρχαν υποψίες ή στοιχεία σχετικά με κάποια μηχανική βλάβη, θα το είχαμε αναφέρει» δήλωσε στο CNNi εκπρόσωπος της αμερικανικής Αρχής.

Τονίζει μάλιστα, ότι «στο τέλος στο προσκήνιο θα βρεθεί ο πιλότος και η απόφασή του».

Σύμφωνα με την NTSB, αυτόπτης μάρτυρας που έκανε ποδήλατο στο βουνό, ανέφερε ότι είδε το ελικόπτερο να πετάει και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, να συντρίβεται.

Νέες φωτογραφίες

Στη δημοσιότητα δόθηκαν νέες φωτογραφίες από το ελικόπτερο.

Η πρώτη τραβήχτηκε από drone ερευνητών και φανερώνει την τελευταία τοποθεσία του Sikorsky S-76B.

Στη δεύτερη, φαίνεται η φωτιά που ξέσπασε μετά τη συντριβή.

Στην τρίτη φωτογραφία φαίνεται το ελικόπτερο να πετά μέσα σε πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες, καθώς την περιοχή είχε τυλίξει πυκνή ομίχλη.

Επίσης, η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλεια Μεταφορών δημοσιοποίησε και έναν χάρτη στον οποίο αποτυπώνεται η ένταση της σύγκρουσης, τα σημεία της συντριβής αλλά και η διασπορά των διάφορων τμημάτων του ελικοπτέρου.

ntsb xarths

NTSB releases new photos and says no evidence of engine failure in Kobe Bryant helicopter crash, by Steve Almasy and Nick Watt, CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ