ΚΟΣΜΟΣ

Πτήση D3159: Σε laptop η βόμβα, στο κενό ο βομβιστής

Πτήση D3159: Σε laptop η βόμβα, στο κενό ο βομβιστής

Νέες πληροφορίες του CNN αναφέρουν ότι ο βομβιστής ήταν πιθανότατα αυτός που εκσφενδονίσθηκε στο κένο όταν ανατινάχθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός στην πτήση D3159 της Daallo Airlines. 

Επίσης, υπάρχει η πληροφορία ότι η βόμβα βρισκόταν μέσα σε laptop. Σύμφωνα με τις έρευνες, ο άνδρας που έπεσε στο κενό ονομάζεται Abdullahi Abdisalam Borleh με καταγωγή από τη Σομαλία. Θεωρείται ότι αν η βόμβα είχε εκραγεί την στιγμή που το αεροπλάνο θα βρισκόταν σε μεγαλύτερο υψόμετρο, τότε θα είχε πολύ καταστροφικότερες συνέπειες.

Όπως είχε μεταδόσει χθες το CNN, οι αρχές θεωρούν ότι χρησιμοποιήθηκε εκρηκτική ύλη ΤΝΤ στη βόμβα που προκάλεσε την έκρηξη. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι πίσω από τη βομβιστική ενέργεια βρίσκεται η ομάδα εξτρεμιστών Al-Shabaab.

Το αεροσκάφο έκανε αναγκαστική προσγείωση την Τρίτη, με μία τρύπα στο πλάι του, στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου. Το αεροπλάνο βρισκόταν στον εθνικό εναέριο χώρο του Τζιμπουτί, όταν αναγκάστηκε να κάνει αναγκαστική προσγείωση, λίγο μετά την απογείωσή του. Η «Daallo Airlines», είναι ο εθνικός αερομεταφορέας του Τζιμπουτί.

Διαβάστε επίσης:

Από έκρηξη βόμβας προκλήθηκε η τρύπα στην πτήση D3159

ΔΗΜΟΦΙΛΗ