ΚΟΣΜΟΣ

Άλλαξε τη ζωή τους: Εκατομμυριούχος κάλεσε ζευγάρι αστέγων να μείνει στην έπαυλή του

Άλλαξε τη ζωή τους: Εκατομμυριούχος κάλεσε ζευγάρι αστέγων να μείνει στην έπαυλή του
Youtube/Screengrab

Μία ευκαιρία ζωής έδωσε εκατομμυριούχος σε ένα ζευγάρι που επί 10 χρόνια ζούσε στους δρόμους της Καλιφόρνια.

Ο Γκρεγκ και η Μαρί γνωρίστηκαν στον δρόμο και κατάφεραν να γίνουν ζευγάρι κάτω από τις δυσκολότερες συνθήκες διαβίωσης. Μία μέρα όμως, ένας άγνωστος άνδρας, τους έκανε μία πρόσκληση που σίγουρα δεν περίμεναν.

Ο εκατομμυριούχος που ζει στην περιοχή όπου το ζευγάρι είχε βρει καταφύγιο, τους πρότεινε να ζήσουν μαζί του στην έπαυλή του, αξίας τεσσάρων εκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό που του τράβηξε την προσοχή ήταν ότι οι δύο άστεγοι αποφάσισαν να περάσουν μαζί τον εφιάλτη που βίωναν.

californiahomeless


Πηγή: Youtube/Screengrab

Στην αρχή, σύμφωνα με τους ίδιους, δεν ήταν εύκολο, καθώς οι γείτονες που δεν γνώριζαν τι συνέβαινε, κάλεσαν πολλές φορές την αστυνομία, θεωρώντας ότι επρόκειτο για διαρρήκτες.

Ούτε ο ιδιοκτήτης, ούτε το ζευγάρι το έβαλαν κάτω:

«Δεν επρόκειτο να τους εγκαταλείψω», δήλωσε ο εκατομμυριούχος στο BBC.

Όπως αναφέρεται στο ντοκιμαντέρ του ίδιου μέσου, το οποίο παρακολουθεί τη ζωή των τριών, η ιστορία του Γκρεγκ και της Μαρί διαψεύδει την κοινή λογική ότι «η αστεγία είναι μία συνθήκη που συμβαίνει σαν από πάντα».

Και οι δύο, πριν μείνουν στον δρόμο, είχαν μία φυσιολογική ζωή. Ο Γκρεγκ εργαζόταν σε εταιρεία σεκιούριτι όταν τραυματίστηκε εν ώρα εργασίας, με αποτέλεσμα να μείνει άνεργος. Η Μαρί δούλευε ως ταμίας και έχει πιστοποίηση ως βοηθός νοσηλεύτριας.

Αρχικά, η συγκατοίκηση δεν ήταν εύκολη, καθώς επρόκειτο για τρία άτομα που προέρχονται από τελείως διαφορετικά κοινωνικά υπόβαθρα.

Ωστόσο, έδειξαν θέληση και επιμονή και κατάφεραν να συμβιώσουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ