Κοροναϊός: Στο Πεκίνο μεταβαίνει κλιμάκιο ερευνητών του ΠΟΥ
Η ομάδα των εμπειρογνωμόνων που ερευνά την επιδημία του νέου κοροναϊού θα αναχωρήσει για την Κίνα την Δευτέρα ή την Τρίτη, ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην έδρα του οργανισμού στη Γενεύη.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, οι νεκροί από τον κοροναϊό έφτασαν σήμερα τους 723 και είναι πολύ πιθανόν ότι θα ξεπεράσουν τους 774 που είχαν καταγραφεί παγκοσμίως κατά την επιδημία του Σοβαρού Οξέως Αναπνευστικού Συνδρόμου (SARS) την περίοδο 2002-2003.
Στην ηπειρωτική Κίνα τα κρούσματα ανέρχονται στα 34.598.
Ο αντικυβερνήτης της επαρχίας Χουμπέι, που βρίσκεται στο επίκεντρο της επιδημίας, είπε σήμερα ότι ο ανεφοδιασμός σε ιατρικό εξοπλισμό έχει βελτιωθεί, ωστόσο ενδέχεται να παρουσιαστούν και πάλι προβλήματα αν επιδεινωθεί η επιδημία.
Σύμφωνα με τον Κάο Γκουανγκτζίνγκ, οι μεγαλύτεροι παραγωγοί προστατευτικών ειδών (μάσκες, στολές) επαναλειτουργούν τις μονάδες τους από τις 7 Φεβρουαρίου, όμως κάποια μικρότερα εργοστάσια δεν έχουν προς το παρόν τεθεί σε λειτουργία.
«Ελλείψεις υπάρχουν ακόμη», παραδέχτηκε.
Μόνο στην επαρχία Χουμπέι καταγράφηκαν σήμερα 2.841 νέα κρούσματα. Σύμφωνα με τον Κάο, τα εργοστάσια της Χουμπέι μπορούν να παράγουν πάνω από 30.000 προστατευτικές στολές ημερησίως και σύντομα η παραγωγή θα αυξηθεί στις 50.000.
Συντάξεις Οκτωβρίου: Πότε ξεκινά η καταβολή τους - Αναλυτικά οι ημερομηνίες νά ταμείο
01:00
Καταβολή ενοικίων μέσω τράπεζας: Από την 1/07/2027 τίθεται σε υποχρεωτική ισχύ
00:30
Φθινοπωρινή ισημερία: Επίσημο τέλος καλοκαιριού από απόψε - Αρχίζουν να μικραίνουν οι μέρες
23:55
Ουγγαρία: Αρση ασυλίας του πρωθυπουργού ζητούν εισαγγελείς για αφαίρεση κινητού από πολίτη
23:40