Τουρκία: 13 πρόσφυγες πέθαναν από το κρύο
Δεκατρείς πρόσφυγες και μετανάστες έχασαν τη ζωή τους από το ψύχος καθώς έπεσαν σε χιονοθύελλα αφού πέρασαν τα σύνορα του Ιράν με την Τουρκία, γνωστοποίησε οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων το Σαββατοκύριακο.
Δεκατρείς πρόσφυγες και μετανάστες έχασαν τη ζωή τους από το ψύχος καθώς έπεσαν σε χιονοθύελλα αφού πέρασαν τα σύνορα του Ιράν με την Τουρκία, γνωστοποίησε οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων το Σαββατοκύριακο.
Οι άνθρωποι αυτοί πέρασαν τα σύνορα των δύο χωρών σε ορεινή περιοχή, στην περιφέρεια Καλντιράν, όπου όμως πέθαναν από το κρύο, ανέφερε οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της επαρχίας Βαν, επικαλούμενη συγγενείς των θυμάτων.
Ο Μεμέτ Εμίν Μπιλμέζ, κυβερνήτης της επαρχίας, δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή πως ενημερώθηκε ότι 13 άνθρωποι πέθαναν αφού πέρασαν τα σύνορα παράτυπα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας δεν μπόρεσαν να φθάσουν στην περιοχή εγκαίρως εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών.
Οι εθνικότητες των θυμάτων δεν ανακοινώθηκαν.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε η εφημερίδα Εβρενσέλ, 10 από τους νεκρούς ήταν από το Αφγανιστάν και οι υπόλοιποι τρεις από την πόλη Κομπάνι της Συρίας.
Στο πόδι η ΕΛ.ΑΣ. για τον παράνομο τζόγο των εορτών – Λουκέτο σε δύο παράνομα μίνι καζίνο σε Κερατσίνι και Θεσσαλονίκη – Βαριές «καμπάνες» στους παραβάτες
17:13
Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Πεζεσκιάν: Στο επίκεντρο το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν
17:03
Για ποιους επιτρέπεται η είσοδος και η έξοδος από τη χώρα το 2026: Τι προβλέπει η απόφαση Χρυσοχοΐδη
17:00
Στο νοσοκομείο τρίχρονο παιδί από σοβαρή επιπλοκή της γρίπης στο Βόλο
16:47