ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Σε κώμα 10χρονη που θάφτηκε στο χιόνι

Ρωσία: Σε κώμα 10χρονη που θάφτηκε στο χιόνι
Εκχιονιστικό στους δρόμους της Μόσχας (φωτό αρχείου) REUTERS/Maxim Shemetov

Σε κώμα νοσηλεύεται ένα 10χρονο κορίτσι στη Ρωσία, που πριν από δύο μέρες θάφτηκε κάτω από μεγάλη ποσότητα χιονιού που έριξε πάνω της ένα εκσκαφέας.

Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη την περασμένη Πέμπτη στην πόλη Εκατερίνενμπουργκ, όταν ο χειριστής του εκχιονιστικού που καθάριζε τους δρόμους της πόλης από το χιόνι, δεν αντιλήφθηκε μια παρέα παιδιών που έπαιζαν στο πλάι κι έριξε πάνω τους μεγάλη ποσότητα χιονιού.

Ο χειριστής του εκσκαφέα μόλις αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί, προσπάθησε σκάβοντας το χιόνι με τα χέρια του να απεγκλωβίσει το κοριτσάκι, όμως όταν το κατάφερε, δέκα λεπτά αργότερα η 10χρονη είχε ήδη χάσει τις αισθήσεις της.

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, οι διασώστες που έφτασαν στο σημείο διαπίστωσαν ότι το κοριτσάκι είχε υποστεί ασφυξία και οδηγήθηκε άμεσα στο νοσοκομείο όπου η αναπνοή της υποστηρίζεται μηχανικά. «Νοσηλεύεται σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση», δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου.

Ο οδηγός του εκσκαφέα έχει υποστεί σοκ κι όπως υποστηρίζει δεν μπόρεσε να δει τα παιδιά, αφού είχαν σκάψει ένα τούνελ στο χιόνι και είχαν κρυφτεί μέσα σ αυτό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ