ΚΟΣΜΟΣ

Άγκυρα: Νεκροί πέντε Τούρκοι στρατιώτες μετά από επίθεση του συριακού στρατού στο Ιντλίμπ

Άγκυρα: Νεκροί πέντε Τούρκοι στρατιώτες μετά από επίθεση του συριακού στρατού στο Ιντλίμπ
AP Photo

Για επίθεση σε τουρκικό σημείο παρατήρησης στο Ιντλίμπ της Συρίας κατηγόρησε σήμερα τον συριακό κυβερνητικό στρατό η Άγκυρα, σύμφωνα με αναφορές Τούρκων αξιωματούχων. 

Σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους, από την επίθεση στην περιοχή Ταφτανάζ στη βοριοδυτική επαρχία του Ιντλίμπ σκοτώθηκαν πέντε Τούρκοι στρατιωτικοί, αναφέρει το Reuters.

Οι Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι τουρκικές δυνάμεις αντεπιτίθενται σε αντίποινα για την επίθεση.

«Η Τουρκία προχώρησε σε αντίποινα μετά την επίθεση να καταστρέψει όλους τους στόχους του εχθρού και να εκδικηθεί για τα πληγέντα στρατεύματά μας. Ο εγκληματίας πολέμου, ο οποίος διέταξε τη σημερινή αποτρόπαια επίθεση, στοχεύει ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα και όχι μόνο την Τουρκία. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, που ακούραστα υπηρετούν τον σκοπό της ειρήνης και της σταθερότητας σε όλο τον κόσμο θα συνεχίσουν να συντρίβουν όποιον τολμά να στοχεύσει τη σημαία μας», ανέφερε ο Φαρετίν Αλτούν, εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας στο Twitter.

Την περασμένη Πέμπτη, μαχητικά αεροσκάφη των δυνάμεων του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ, βομβάρδισαν το στρατιωτικό αεροδρόμιο της ίδιας πόλης, λίγες μόνο ώρες μετά την δημιουργία πρόχειρης στρατιωτικής βάσης από τον τουρκικό στρατό.

To Σάββατο, η Τουρκία έστειλε εκατοντάδες στρατιωτικά οχήματα στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, αφού οι καθεστωτικές δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχό τους μια πόλη στρατηγικής σημασίας κοντά στην επαρχιακή πρωτεύουσα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ