ΚΟΣΜΟΣ

Συγκλονιστική μαρτυρία από την Ταϊλάνδη: «Ακούω ακόμη πυροβολισμούς»

Συγκλονιστική μαρτυρία από την Ταϊλάνδη: «Ακούω ακόμη πυροβολισμούς»
AP / Sakchai Lalit

Ο Σονγιόστ Σουβουνατσίμ άφησε λουλούδια στο πεζοδρόμιο έξω από το εμπορικό κέντρο Terminal 21 στην Ταϊλάνδη και ψιθύρισε μια προσευχή για τα 29 θύματα του στρατιώτη που σκόρπισε τον θάνατο αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο Σονγιόστ, που επισκέπτεται τακτικά το εμπορικό κέντρο, λέει ότι θα μπορούσε να βρίσκεται μεταξύ των νεκρών του μακελειού, στη βορειοανατολική πόλη Νακόν Ρατσασίμα, εάν είχε πάει λίγο νωρίτερα εκεί το περασμένο Σάββατο.

Όταν άκουσε τους πυροβολισμούς, βρισκόταν στο απέναντι πεζοδρόμιο και ψώνιζε στο παντοπωλείο Big C. Ακολούθησε μια πολιορκία διάρκειας 15 ωρών, που τερματίστηκε με τον δράστη να πέφτει νεκρός από τις σφαίρες των δυνάμεων ασφαλείας την Κυριακή.

Σήμερα, ένα 24ωρο μετά, ο 40χρονος Σονγιόστ εξακολουθεί και βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

«Είμαι στεναχωρημένος και φοβισμένος. Μπορώ ακόμη να ακούσω τον ήχο από τους πυροβολισμούς μέσα στο κεφάλι μου και δεν μπορώ να κοιμηθώ» αφηγήθηκε.

Ο Σονγιόστ κατέγραψε ανθρώπους με την κάμερα του κινητού του να κρύβονται μέσα στο Big C και να τρέχουν για να γλυτώσουν προς το πάρκινγκ, αφού άρχισαν να πέφτουν οι σφαίρες.

«Όταν έφθασα στο σημείο, ο κόσμος ήταν πανικόβλητος. Εγώ προσπάθησα να καταλάβω τι συνέβαινε τρέχοντας προς την πλευρά του εμπορικού κέντρου» περιέγραψε ο αυτόπτης μάρτυρας.

«Ο κόσμος έτρεχε μακριά από το Big C, διότι πίστευε ότι ο ένοπλος βρισκόταν εκεί μέσα. Εκείνη τη στιγμή συνειδητοποίησα ότι δεν επρόκειτο για ένα ήσσονος σημασίας περιστατικό».

Πολλοί απ’ όσους σκοτώθηκαν βρίσκονταν μέσα στο εμπορικό κέντρο, το τελευταίο από τα τέσσερα σημεία όπου έσπειρε τον τρόμο ο ένοπλος.
«Είδα καπνό να βγαίνει από το πίσω μέρος του Terminal 21. Τότε, η αστυνομία είπε στον κόσμο ότι δεν θέλει να βρεθεί στα διασταυρούμενα πυρά» είπε ο Σονγιόστ.

«Εάν είχα φύγει μισή ή μία ώρα νωρίτερα, το πιθανότερο θα είχα πιθανόν εγκλωβιστεί εντός του εμπορικού κέντρου, διότι πάντα μου άρεσε να πηγαίνω εκεί», πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ