ΚΟΣΜΟΣ

MWC 2020: Ακυρώθηκε λόγω κοροναϊού η μεγάλη έκθεση

MWC 2020: Ακυρώθηκε λόγω κοροναϊού η μεγάλη έκθεση
(AP Photo/Emilio Morenatti)

Το Mobile World Congress 2020 που θα πραγματοποιούνταν στη Βαρκελώνη στις 24 με 27 Φεβρουαρίου ακυρώθηκε λόγω του κοροναϊού. 

Με περισσότερους από 100.000 επισκέπτες υψηλού επιπέδου από ολόκληρο τον κόσμο το Mobile World Congress θεωρείται το κορυφαίο ραντεβού του τηλεπικοινωνιακού κλάδου, ιδίως όσον αφορά τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία GSMA, που διοργανώνει την παγκοσμίου ενδιαφέροντος έκθεση:

«Λαμβάνοντας υπόψη το ασφαλές και υγιές περιβάλλον στη Βαρκελώνη και τη χώρα υποδοχής, η GSMA ακύρωσε το MWC Barcelona 2020, λόγω της παγκόσμιας ανησυχίας για τον κοροναϊό, τα ταξίδια καθώς και άλλων παραγόντων. Για τους λόγους αυτούς, είναι αδύνατον να διεξαχθεί η εκδήλωση».

Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες διεθνείς επαγγελματικές εκδηλώσεις που ακυρώνεται εξαιτίας του φόβου που προκάλεσε η επιδημία.

Κανένα κρούσμα του ιού COVID-19 δεν έχει καταγραφεί στην ηπειρωτική Ισπανία, όμως δύο κρούσματα, ένας Βρετανός και ένας Γερμανός, επιβεβαιώθηκαν στο αρχιπέλαγος των Βαλεαρίδων και των Καναρίων Νήσων.

Καμιά τριανταριά εταιρείες ακύρωσαν τη συμμετοχή τους τις τελευταίες ημέρες, μεταξύ αυτών μεγάλοι όμιλοι όπως οι αμερικανικοί Intel, Facebook, Cisco και Amazon, ο κινεζικός Vivo, ο νοτιοκορεατικός LG, ο σουηδικός Ericsson ή ακόμη και οι ιαπωνικοί Sony και NTT DoCoMo.

Οι εταιρείες που αποσύρθηκαν από την έκθεση ανέφεραν ότι η δημόσια υγεία απειλείται καθώς η έκθεση προσελκύει χιλιάδες συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο.

Οι διοργανωτές επιχείρησαν να τους καθησυχάσουν ανακοινώνοντας επιπλέον μέτρα ασφαλείας, όπως τεστ θερμοκρασίας και συστάσεις απολύμανσης των περιπτέρων.

Επιπλέον, απαγόρευσαν την πρόσβαση στους ταξιδιώτες που θα έρχονταν από την κινεζική επαρχία Χουμπέι, όπου βρίσκεται η εστία της επιδημίας, η πόλη Ουχάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ