ΚΟΣΜΟΣ

Επισπεύδει η Βόρεια Κορέα την εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς

Επισπεύδει η Βόρεια Κορέα την εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς
Reuters

 Γρηγορότερα από τον αρχικό της προγραμματισμό θα προχωρήσει η Βόρεια Κορέα στην εκτόξευση ενός πυραύλου ο οποίος, όπως υποστηρίζει, θα θέσει σε τροχιά έναν δορυφόρο επίγειας παρατήρησης.

Όπως ανακοίνωσε, το χρονικό πλαίσιο που έχει θέσει για την εκτόξευση αρχίζει πλέον από αύριο, Κυριακή, έκαναν σήμερα γνωστό οι κυβερνήσεις της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας.

Η Βόρεια Κορέα είχε ενημερώσει νωρίτερα στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (IMO) ότι θα εκτοξεύσει τον πύραυλο κάποια στιγμή ανάμεσα στις 8 Φεβρουαρίου και τις 25 Φεβρουαρίου. Η ανακοίνωση προκάλεσε διεθνείς αντιδράσεις από κυβερνήσεις που θεωρούν ότι η εκτόξευση αυτή αποτελεί δοκιμή πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς.

Η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα δήλωσαν πως η Βόρεια Κορέα λέει τώρα ότι η εκτόξευση θα πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή από αύριο, Κυριακή, έως την επόμενη Κυριακή 14 Φεβρουαρίου. Ο IMO δεν απάντησε αμέσως σε ερώτηση του Ρόιτερς αν επιβεβαιώνει την πληροφορία. Η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών, μια άλλη υπηρεσία του ΟΗΕ, ανακοίνωσε πως δεν γνωρίζει να έχει τροποποιηθεί το χρονικό πλαίσιο για την εκτόξευση του πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, αναφέρει το δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ