ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση Λαβρόφ - Τσαβούσογλου για την Ιντλίμπ

Συνάντηση Λαβρόφ - Τσαβούσογλου για την Ιντλίμπ
Cem OzdelTurkish Foreign Ministry via AP, Pool

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, θα συναντηθεί την Κυριακή στο Μόναχο με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια.

Το βράδυ της Πέμπτης, το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας επέκρινε τις δηλώσεις της Άγκυρας σχετικά με την Ιντλίμπ στη Συρία, μετά την ανακοίνωση της Τουρκίας ότι θα χρησιμοποιήσει βία κατά των ανταρτικών οργανώσεων που παραβιάζουν μια κατάπαυση του πυρός στην περιοχή.

Ειδικότερα, η Τουρκία την Πέμπτη απείλησε να πλήξει τους τζιχαντιστές στην Ιντλίμπ της Συρίας, αν δεν σεβαστούν μια κατάπαυση του πυρός που υποτίθεται ότι θα βάλει τέλος στις μάχες σ' αυτή τη συριακή επαρχία.

«Θα χρησιμοποιηθεί βία στην Ιντλίμπ εναντίον αυτών που δεν σέβονται την κατάπαυση του πυρός, περιλαμβανομένων των ριζοσπαστών», δήλωσε ο τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, τον οποίο επικαλείται το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο Ακάρ δήλωσε ακόμη, σύμφωνα πάντα με το Anadolu, πως η Τουρκία στέλνει και άλλες ενισχύσεις στις θέσεις της στην Ιντλίμπ για να εξασφαλίσει τη διατήρηση της εκεχειρίας και για να «ελέγξει» την περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ