Συρία: Ολονύκτιοι βομβαρδισμοί από το Ισραήλ
Κάθε άλλο παρά ήσυχη ήταν η χθεσινή νύχτα στη Συρία, κοντά στη Δαμασκό, καθώς τουλάχιστον επτά μαχητές, Σύροι και Ιρανοί, σκοτώθηκαν σε νυχτερινές αεροπορικές επιδρομές που αποδόθηκαν στο Ισραήλ, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Μεταξύ των θυμάτων είναι τρεις στρατιώτες των συριακών ενόπλων δυνάμεων, καθώς και τέσσερα μέλη των Φρουρών της Επανάστασης, του ιδεολογικού στρατού του Ιράν, διευκρίνισε το Παρατηρητήριο, επισημαίνοντας ότι οι επιδρομές έπληξαν «τμήμα του αεροδρομίου της Δαμασκού».
Νωρίτερα συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι συστοιχίες των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας αναχαίτισαν σήμερα πάνω από τη Δαμασκό πολλούς πυραύλους οι οποίοι εκτοξεύθηκαν από τον εναέριο χώρο του τμήματος των Υψιπέδων του Γκολάν που κατέχει το Ισραήλ.
Η επίθεση εξαπολύθηκε περί τις 23:45 [τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας], σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στις συριακές ένοπλες δυνάμεις που επικαλέστηκε το πρακτορείο. Ανταποκριτής του AFP επιβεβαίωσε την πληροφορία αυτή, μεταδίδοντας ότι άκουσε πολλές ισχυρές εκρήξεις εκείνη την ώρα.
Το Παρατηρητήριο ανέφερε πως επρόκειτο για επίθεση της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ, πληροφορία που δεν επιβεβαίωσε — κατά την πάγια πολιτική του — το ισραηλινό επιτελείο.
SPONSORED
Αλβανία: Νέες διαμαρτυρίες εναντίον του τουριστικού σχεδίου που συνδέεται με την οικογένεια Τραμπ
20:24
Γάζα: «Αντί για γάμο, κάνουμε την κηδεία του» - Η εικόνα με το άδειο γαμπριάτικο κοστούμι
20:15
ΣΥΡΙΖΑ: Εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία η πρόταση Φάμελλου για συμπόρευση με Τσίπρα
20:10
Επιχείρηση απομάκρυνσης 59χρονου Τσέχου τραυματία στον Όλυμπο - Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στη Λάρισα
20:04