Ισπανία: Βρέφος λίγων ωρών μεταξύ των 87 διασωθέντων στα Κανάρια Νησιά
Ένα μωρό που μόλις είχε γεννηθεί βρίσκεται μεταξύ των 87 μεταναστών που διασώθηκαν ανοιχτά των ισπανικών Καναρίων Νήσων, ανακοίνωσε σήμερα η ισπανική υπηρεσία θαλασσίων διασώσεων.
Οι 87 αυτοί μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική επέβαιναν σε τρία αυτοσχέδια πλεούμενα τα οποία εντοπίστηκαν νότια της Μεγάλης Κανάριας κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε.
«Το νεογέννητο διασώθηκε. Η μαμά γέννησε μέσα στο σκάφος λίγο πριν από τη διάσωσή της», δήλωσε στο AFP μια εκπρόσωπος της ισπανικής υπηρεσίας θαλασσίων διασώσεων, προσθέτοντας ότι η μητέρα και το μωρό είναι «καλά στην υγεία τους».
Τον περασμένο μήνα, μια μετανάστρια από την Αφρική είχε γεννήσει και αυτή το μωρό της εν πλω προς τις Κανάριες Νήσους, αλλά αυτό δεν επέζησε.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ισπανικής υπηρεσίας θαλασσίων διασώσεων, μεταξύ των 87 μεταναστών που διασώθηκαν τώρα βρίσκονται 30 γυναίκες, 6 μωρά και 4 παιδιά.
Το αρχιπέλαγος των Καναρίων ανοιχτά των ακτών του Μαρόκου κατέγραψε 708 αφίξεις μεταναστών τον Ιανουάριο, έναντι 40 τον Ιανουάριο του 2019, σύμφωνα με το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο επισημαίνει ότι πολλαπλασιάστηκαν σχεδόν κατά 18.
Τι φοβάται η Ισπανία
Η αύξηση αυτή προκαλεί φόβους στην Ισπανία για ένα νέο άνοιγμα της «διαδρομής των Καναρίων», που παρακάμπτει το Μαρόκο, την οποία είχαν ακολουθήσει δεκάδες χιλιάδες μετανάστες που είχαν αναχωρήσει από την Μαυριτανία στα τέλη της δεκαετίας του 2000.
Η επανάληψη αυτή συμπίπτει με τις προσπάθειες του Μαρόκου να αποθαρρύνει τους μετανάστες να χρησιμοποιούν το έδαφός του στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρώπη.
Κλιμακώνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή - Ποιες στρατιωτικές επιλογές «ζυγίζει» ο Τραμπ
07:52
ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Η φωτιά της Μέσης Ανατολής και ο μικρόκοσμος της ελληνικής Βουλής
07:45
«Πικρή» χρονιά το 2025 για την μπύρα: Πτώση 6% - Πώς ξεκίνησε η αγορά το 2026
07:42
Πάνω από 1200 νεκροί στο Ιράν από την έναρξη του πολέμου - Ο τραγικός απολογισμός σε Ισραήλ, Λίβανο και χώρες του Κόλπου
07:37