ΚΟΣΜΟΣ

Ζάκερμπεργκ: Υπέρ της προστασίας από επιβλαβές περιεχόμενο στο Διαδίκτυο

Ζάκερμπεργκ: Υπέρ της προστασίας από επιβλαβές περιεχόμενο στο Διαδίκτυο
AP / Jens Meyer

Ο επικεφαλής της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, δήλωσε το Σάββατο πως τάσσεται υπέρ μιας νομοθετικής ρύθμισης που θα προστατεύει τους χρήστες του Διαδικτύου από επιβλαβές περιεχόμενο, προσθέτοντας ότι η εταιρεία του θα πρέπει να αντιμετωπίζεται στο πλαίσιο μιας δομής, η οποία θα κινείται μεταξύ των υπαρχόντων μιντιακών και τηλεπικοινωνιακών εταιρειών.

«Πιστεύω πως πρέπει να υπάρξει ρύθμιση σε ό,τι αφορά το επιβλαβές περιεχόμενο… Το ζήτημα είναι σε ποιο πλαίσιο θα γίνει η ρύθμιση αυτή», δήλωσε ο Ζάκερμπεργκ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά τη διάρκειας της Διάσκεψης για την Ασφάλεια, που πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο δομές που πιστεύω ότι ο κόσμος εντάσσει τις υπάρχουσες εταιρείες – αυτή που αφορά στις εφημερίδες και τα υπάρχοντα Μ.Μ.Ε. κι εκείνη που προσιδιάζει στο μοντέλο των εταιρειών τηλεπικοινωνιών», τόνισε ο ίδιος, σύμφωνα με το Reuters.

«Στην πραγματικότητα πιστεύω ότι εμείς [ενν. το Facebook] θα πρέπει να βρισκόμαστε κάπου ανάμεσα σε αυτές τις δύο δομές», πρόσθεσε ο ισχυρός άνδρας του Facebook.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ