ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε 15χρονη ηθοποιός της Disney

Πέθανε 15χρονη ηθοποιός της Disney
WALT DISNEY PICTURES

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 15 ετών η Nikita Pearl Walingwa, η νεαρή ηθοποιός από την Ουγκάντα που συμμετείχε στην ταινία της Disney «Queen of Katwe»

Η νεαρή ηθοποιός πέθανε από καρκίνο, καθώς το 2016 είχε διαγνωστεί με όγκο στον εγκέφαλο. Άφησε την τελευταία της πνοή στο TMR International Hospital της Naalya.

Η ταινία της Disney περιέγραφε τη ζωή στις φτωχογειτονιές του Katwe στην Καμπάλα της Ουγκάντα. Ο κόσμος της 10χρονης Φιόνα αλλάζει όταν μια μέρα γνωρίζει τον Robert Katende, έναν απεσταλμένο ο οποίος διδάσκει τα παιδιά πώς να παίζουν σκάκι.

Η Φιόνα ενθουσιάζεται με το παιχνίδι και σύντομα γίνεται κορυφαία παίκτρια με την καθοδήγηση του Katende. Η επιτυχία της σε τοπικούς διαγωνισμούς και αναμετρήσεις της ανοίγει την πόρτα σε ένα λαμπρό μέλλον και μια χρυσή ευκαιρία να ξεφύγει από μια ζωή φτώχειας. Η Νικίτα υποδυόταν την Γκλόρια, την αγαπημένη φίλη της πρωταγωνίστριας.

Στην ταινία πρωταγωνίστησε επίσης η ηθοποιός Lupita Nyong'o, η οποία υποδυόταν τη μητέρα της Φιόνα. Μετά την είδηση του θανάτου του κοριτσιού, έγραψε στο Instagram:

Η Νικίτα υποδύθηκε την Γκλόρια με «τόση ζωντάνια. Στην πραγματική της ζωή δέχτηκε την τεράστια πρόκληση να αγωνιστεί κατά του καρκίνου του εγκεφάλου. Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι με την οικογένειά και την κοινότητά της που καλούνται να την αποχαιρετήσουν τόσο σύντομα».

https://www.instagram.com/p/B8pYsKlJMOr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ