ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο «ήρωας του Μονάχου» και θρυλικός τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Γουνάιτεντ Χάρι Γκρεγκ

Πέθανε ο «ήρωας του Μονάχου» και θρυλικός τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Γουνάιτεντ Χάρι Γκρεγκ
AP Photo/File

Θλίψη έχει σκορπίσει στη Βρετανία η είδηση του θανάτου του θρυλικού τερματοφύλακα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, του Βορειοϊρλανδού Χάρι Γκρεγκ, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 87 ετών.

Ο Γκρεγκ έχει εντυπωθεί στις μνήμες των Βρετανών αλλά και των ποδοσφαιρόφιλων του πλανήτη ως ένας εκ των ηρώων στην αεροπορική τραγωδία του Μονάχου, στις 6 Φεβρουαρίου 1958, κατά την οποία σκοτώθηκαν 23 άτομα, μεταξύ των οποίων πολλοί «Μπέμπηδες», καθώς βοήθησε στη διάσωση τουλάχιστον δύο συμπαικτών του αλλά και ενός βρέφους 20 μηνών αλλά και της εγκύου και σοβαρά τραυματισμένης μητέρας του.

Αεροπορική τραγωδία Μονάχου: 62 χρόνια από το δυστύχημα που «σημάδεψε» το παγκόσμιο ποδόσφαιρο

Έκανε 25 εμφανίσεις για τη Βόρεια Ιρλανδία μεταξύ 1954 και 1963. Το φιλανθρωπικό Ίδρυμα Harry Gregg του πρώην τερματοφύλακα ανακοίνωσε ότι πέθανε στο νοσοκομείο του Causeway στο Κόλερεϊν: «Ο Χάρι πέθανε ειρηνικά στο νοσοκομείο έχοντας γύρω του την αγαπημένη του οικογένεια.

Η οικογένεια του Γκρεγκ θα ήθελε να ευχαριστήσει το ιατρικό προσωπικό του Causeway Hospital για την υπέροχη αφοσίωσή του στον Χάρι κατά τις τελευταίες εβδομάδες του.

Για όλους όσους έχουν επικοινωνήσει, επισκέπτονται ή στέλνουν ευχές θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την αγάπη και το σεβασμό που δείχνεται στο Χάρι και την οικογένεια. Λεπτομέρειες σχετικά με την ταφή του θα εκδοθούν τις επόμενες ημέρες και θα ζητούσαμε την τήρηση της ιδιωτικής ζωής της οικογένειας σε αυτή τη δύσκολη εποχή. Ποτέ να μην ξεχάσουμε

Αεροπορικές τραγωδίες που συγκλόνισαν τον αθλητισμό (pics+Vid)

Όταν προσχώρησε στην Γιουνάιτεντ τον Δεκέμβριο του 1957 για 23.500 λίρες, ο Γκρεγκ ήταν έγινε ο πιο ακριβός τερματοφύλακας στον κόσμο και ψηφίστηκε ως ο καλύτερος στο Παγκόσμιο Κύπελλο το επόμενο έτος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ