ΚΟΣΜΟΣ

Καρολίν Φλακ: Ο θάνατός της πυροδοτεί αξιώσεις για αυστηρότερους κανόνες στα ΜΜΕ

Καρολίν Φλακ: Ο θάνατός της πυροδοτεί αξιώσεις για αυστηρότερους κανόνες στα ΜΜΕ
AP / Joel C Ryan

Η αυτοκτονία της Καρολίν Φλακ, μίας από τις διασημότερες παρουσιάστριες της βρετανικής τηλεόρασης, οδήγησε σχεδόν 350.000 ανθρώπους να υπογράψουν ένα αίτημα, με το οποίο ζητούν την επιβολή αυστηρότερων κανόνων στον τρόπο που τα ΜΜΕ καλύπτουν τις ειδήσεις που αφορούν διάσημα πρόσωπα.

Η 40χρονη Φλακ, πρώην παρουσιάστρια του άκρως δημοφιλούς ριάλιτι «Love Island» και νικήτρια της βρετανικής εκδοχής του «Dancing with the Stars», βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της στο Λονδίνο το Σάββατο.

Είχε αποσυρθεί από τα καθήκοντά της ως παρουσιάστρια, αφού απαγγέλθηκαν σε βάρος της κατηγορίες για επίθεση εναντίον του συντρόφου της τον Δεκέμβριο, κατηγορίες που εκείνη αρνιόταν.

Ο θάνατος της Φλακ πυροδότησε τον δημόσιο διάλογο σχετικά με τον τρόπο που οι βρετανικές ταμπλόιντ, γνωστές για τις επιθετικές τακτικές τους στην καταγραφή των γεγονότων, καλύπτουν τις ειδήσεις σχετικά με τα διάσημα πρόσωπα αλλά και σχετικά με τα βιτριολικά σχόλια εναντίον ανθρώπων που αναρτούν οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η Καρολίν Φλακ είχε μιλήσει κατά το παρελθόν για τη μάχη της με την κατάθλιψη.

Το αίτημα, που είχαν υπογράψει 346.000 άνθρωποι έως τις 17:10 ώρα Ελλάδας σήμερα, απευθύνει έκκληση να απαγορευτούν οι αναρτήσεις και τα σχόλια ανωνύμων, η παραβίαση της προσωπικής ζωής, η δημοσίευση προσωπικών πληροφοριών και η διαρροή του ιατρικού ιστορικού προσώπων.

«Αυτό θα αποτρέψει τον αυτοτραυματισμό, την αυτοκτονία, την κατάχρηση ουσιών και τα προβλήματα ψυχικής υγείας», τονίζεται στο αίτημα.

«Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας και μία και καλή να κάνουμε την αλλαγή».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, το τηλεριάλιτι «Love Island», ένα από τα δημοφιλέστερα σόου της Βρετανίας, φέρνει κοντά ανύπαντρους άνδρες και γυναίκες που πρέπει να συνάψουν σχέσεις κατά τη διάρκεια της διαμονής τους σε μια εντυπωσιακή βίλα για να κερδίσουν δόξα.

Οι προσωπικές σχέσεις τους, περιλαμβανομένων εκείνων στην κρεβατοκάμαρα, προβάλλονται στην τηλεόραση. Το τελευταίο ζευγάρι που θα απομείνει, κερδίζει.

Το σόου θα επιστρέψει απόψε έπειτα δύο ημέρες που παρέμεινε εκτός του τηλεοπτικού αέρα, έγινε γνωστό από το τηλεοπτικό δίκτυο ITV, με ένα επεισόδιο - φόρο τιμής στην πρώην παρουσιάστριά του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ