ΚΟΣΜΟΣ

Κοροναϊός: Πέθανε ο διευθυντής του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Γουχάν

Κοροναϊός: Πέθανε ο διευθυντής του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Γουχάν
Zhang Yuwei/Xinhua via AP

Ο διευθυντής του μεγαλύτερου νοσοκομείου της πόλης Γουχάν, πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι, επίκεντρο της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός, υπέκυψε σήμερα, όπως μετέδωσε σήμερα η κινεζική κρατική τηλεόραση, ενώ συνολικά οι νεκροί έχουν φτάσει τους 1.900.

Ο Λιου Τζιμίνγκ έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα των θυμάτων του COVID-19 στον τομέα της Υγείας.

Ανώτερος υγειονομικός αξιωματούχος δήλωσε την Παρασκευή ότι 1.716 εργαζόμενοι έχουν μολυνθεί και έξι από αυτούς έχουν πεθάνει. Ανάμεσά τους, πιο ηχηρή περίπτωση εκείνη του οφθαλμίατρου Λι Ουενλιάνγκ. Πρόκειται για τον γιατρό που πρώτος είχε ενημερώσει τις αρχές για τον νέο ιό, χωρίς αποτέλεσμα αρχικά.

Όπως και με τον θάνατο του Λι, χθες το βράδυ υπήρξε σύγχυση στους κινεζικούς ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Λιου.

Αρχικά η επαρχιακή Επιτροπή Υγείας του Κομμουνιστικού Κόμματος στην επαρχία Χουμπέι ανήρτησε στο Διαδίκτυο ότι ο Λιου πέθανε. Λίγο αργότερα όμως, σε νέα ανάρτηση, έγραψε ότι είναι ακόμη ζωντανός. «Σύμφωνα με συγγενείς του Λιου, οι γιατροί του νοσοκομείου κάνουν τα πάντα για να τον σώσουν», τόνιζε η επιτροπή στη δεύτερη ανάρτηση, προσθέτοντας ότι η προηγούμενη λανθασμένη πληροφορία προήλθε από έναν καλό φίλο του Λιου που δεν γνώριζε τις τελευταίες εξελίξεις.

Η επαρχιακή Επιτροπή Υγείας δεν έχει κάνει καμία άλλη ανάρτηση μετά την ανακοίνωση σήμερα το πρωί από την κρατική τηλεόραση για τον θάνατο του γιατρού. Ανώτερος υγειονομικός αξιωματούχος δήλωσε την Παρασκευή ότι 1.716 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας έχουν μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό και έξι από αυτούς έχουν πεθάνει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ