ΚΟΣΜΟΣ

Μια ιδιαίτερη σχέση:Όταν ένα κουτάβι που δεν περπατάει και ένα περιστέρι που δεν πετάει έγιναν φίλοι

Μια ιδιαίτερη σχέση:Όταν ένα κουτάβι που δεν περπατάει και ένα περιστέρι που δεν πετάει έγιναν φίλοι
CNNi

Μπορεί η ζωή να τους έβαλε πολλά εμπόδια, όλα, όμως, άλλαξαν όταν συναντήθηκαν. Ο Χέρμαν, ένα περιστέρι που δεν μπορεί να πετάξει, και ο Λούντι, ένα νεογέννητο τσιουάουα που δεν μπορεί να κινήσει τα πίσω πόδια του, απολαμβάνουν μια ασυνήθιστη φιλία που έχει συγκινήσει δεκάδες φιλόζωους.  

 

Το περιστέρι και το κουτάβι συναντήθηκαν μέσω του Mia Foundation, ενός οργανισμού στη Νέα Υόρκη που προσπαθεί να θεραπεύσει ζώα με γενετικές ανωμαλίες και φυσικές παραμορφώσεις. Η Σου Ρότζερς, δημιουργός του μη κερδοσκοπικού οργανισμού, στέλνει τα περισσότερα από αυτά τα ζώα σε θετές οικογένειες ανά τις ΗΠΑ αλλά κρατάει κάποια εντάσσοντάς τα σε σχολικά προγράμματα γύρω από το bullying.

Η φιλία μεταξύ των δύο αυτών ειδών έχει αποτελέσει κίνητρο για πολλούς υποστηρικτές να απευθύνουν δωρεές στον οργανισμό. Σύμφωνα με τη Ρότζερς, τα δύο ζώα βοηθούν στην αποθεραπεία το ένα του άλλου.

Ο Χέρμαν βρέθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο σε ένα πάρκινγκ αυτοκινήτων. Παρέμενε εκεί, ακίνητο επί τρεις ολόκληρες ημέρες όταν, επιτέλους, οι διασώστες του συνειδητοποίησαν ότι το περιστέρι δεν μπορούσε να πετάξει.

Η διασώστες της γειτονικής φιλοζωικής οργάνωσης υποστήριξαν ότι η βλάβη δεν μπορεί να αποκατασταθεί και ότι θα έπρεπε να θανατωθεί. Τότε η Ρότζερς τον πήρε υπό τη φροντίδα της.

mia foundation


Πηγή: CNNi

Πλέον, το περιστέρι παραμένει σε μια παιδική κούνια μεγάλο μέρος της ημέρας, ενώ καθημερινά το βγάζει έξω για να πάρει καθαρό αέρα.

Ατυχείς εκκινήσεις

Ο μικρός Λούντι, το νεαρό τσιουάουα, αποτελεί νέα άφιξη. Οι κάτοχοί του από τη Νότια Καρολίνα το έστειλαν στον Ρότζερς εξαιτίας της δυσκολίας του να χρησιμοποιήσει τα πίσω πόδια του, μία πάθηση γνωστή ως σύνδρομο των κολυμβητών.

Είναι αρκετά μικρός ώστε να χωράει σε μια τσέπη πουκαμίσου. Η Ρότζερς υποπτεύεται ότι η δυσκολία του να περπατήσει οφείλεται σε κάποια βλάβη στον νωτιαίο μυελό του.

Όταν ο Λούντι γνώρισε τον Χέρμαν

Η συνάντηση των δύο ήταν μοιραία. Η Ρότζερς τα έφερε σε επαφή και είδε αμέσως την αλληλεπίδρασή τους. Άρχισαν αμέσως να αγκαλιάζονται και έδειξαν να διασκεδάζουν ο ένας την παρέα του άλλου. Η Ρότζερς τράβηξε μερικές φωτογραφίες τις οποίες ανέβασε στα κοινωνικά δίκτυα. Οι δωρεές άρχισαν να πέφτουν βροχή μαζί με τα επιφωνήματα τρυφερότητας. Άνθρωποι από κάθε γωνιά του κόσμου γέμισαν το inbox του οργανισμού με δωρεές, μηνύματα συμπαράστασης και αιτήματα υιοθεσίας.

«Εξεπλάγη», λέει η Ρότζερς. Μέσα σε δύο ημέρες η οργάνωση δέχθηκε δωρεές αξίας 6.000 δολαρίων, ποσό αρκετό για να καλυφθούν τα έξοδα μιας απαιτητικής χειρουργικής επέμβασης που πολλά από τα ζώα της οργάνωσης έχουν ανάγκη.

Πιθανότατα, ο Χέρμαν θα παραμείνει υπό τη φροντίδα της Ρότζερς για το υπόλοιπο της ζωής του. Η φιλόζωη ελπίζει ότι ο Λούντι θα παραμείνει δυνατός και θα επιβιώσει.

«Τα ζώα που γεννιούνται με δυσπλασίες, είναι πιθανό να μην τα καταφέρουν», λέει. «Γι’ αυτό δεν θέλουμε να ενθουσιάσουμε κανέναν. Αλλά πλέον έχουν έρθει γύρω στα 1.000 email που μας παρακαλούν να μην τα χωρίσουμε».

Ένας από τους διασώστες του Λούντι είναι πιθανό ότι θα πάρει το τσιουάουα σπίτι του, όταν δυναμώσει αρκετά. Το ερώτημα τώρα είναι αν ο Χέρμαν θα ζητήσει να ακολουθήσει το φιλαράκι του.

A pigeon that can't fly befriended a puppy that can't walk. Yes, it's as cute as it sounds, by Scottie Andrew, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ