ΚΟΣΜΟΣ

Συγκλονιστικές εικόνες: Η διάσωση μιας snowboarder που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα

Συγκλονιστικές εικόνες: Η διάσωση μιας snowboarder που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα
VIDEO CAPTURE

Απίστευτα πλάνα κατέγραψε κάμερα κινητού τηλεφώνου από τη διάσωση μιας γυναίκας από τη Βρετανία, η οποία είχε θαφτεί στο χιόνι συνέπεια χιονοστιβάδας, στο χειμερινό θέρετρο του Βερμπιέ, στην Ελβετία.

Ο Βίκτορ Λίμπενγκουτ, επαγγελματίας snowboarder που ζει στο ελβετικό χωριό, δήλωσε στη βρετανική Daily Mail ότι η συγκεκριμένη γυναίκα έκανε snowboarding εκτός πίστας στις 30 Ιανουαρίου, όταν σημειώθηκε η χιονοστιβάδα.

Ο ίδιος ανέβασε το σχετικό βίντεο στο Instagram ως προειδοποίηση προς άλλους και έγραψε: «Η 30η Ιανουαρίου ήταν μια δύσκολη μέρα, καθώς σχεδόν ένα μέτρο πούδρας χιονιού κάλυψε έδαφος που ήταν στεγνό για τέσσερις εβδομάδες. Ο κίνδυνος χιονοστιβάδας ήταν πολύ υψηλός».

Ο Λίμπενγκουτ διηγήθηκε στη βρετανική εφημερίδα τι ακριβώς συνέβη, όταν σημειώθηκε η χιονοστιβάδα.

«Περίπου 10 άτομα έκαναν snowboard την ίδια στιγμή, στο ίδιο μέτωπο, χωρίς την παραμικρή λήψη μέτρων προστασίας. Δυστυχώς, δύο κορίτσια βρέθηκαν να κάνουν snowboarding στο μέσο του μετώπου και η χιονοστιβάδα έπεσε επάνω τους με δύναμη», είπε.

«Ήμαστε οι πρώτοι που βρεθήκαμε στο σημείο και αμέσως ξεκινήσαμε την έρευνα, με τη χρήση πυρσών. Πολύ γρήγορα βρήκαμε την πρώτη κοπέλα, ενώ η δεύτερη βρέθηκε σε απόσταση 70 μέτρων κάτω από το μέτωπο. Τη σώσαμε κι αυτή πολύ γρήγορα. Την ώρα που βγάζαμε τα δύο κορίτσια στην επιφάνεια, γύρω μας πολύς κόσμος συνέχισε να κάνει σκι και τότε συνέβη το αναπόφευκτο: μια δεύτερη χιονοστιβάδα έπληξε την περιοχή κι ένα τρίτο άτομο θάφτηκε κάτω από το χιόνι. Ήταν εξαιρετικά τρομακτικό», πρόσθεσε ο Λίμπενγκουτ.

Το βίντεο ξεκινά καθώς ο Λίμπενγκουτ και οι φίλοι του μεταβαίνουν στην περιοχή, η οποία χτυπήθηκε από τη χιονοστιβάδα, αναζητώντας τις δύο γυναίκες που είχαν χτυπηθεί απ’ αυτή.

Κατορθώνουν να εντοπίσουν την πρώτη χάρη στο μεγάλο πορτοκαλί αερόσακο που υπήρχε μέσα στη στολή της και ξεδιπλώθηκε όταν χτυπήθηκε από τη χιονοστιβάδα.

Ο κ. Λίμπενγκουτ σκάβει στο σημείο, όπου βρίσκεται το πρόσωπο της γυναίκας, ώστε να βγει στην επιφάνεια και να μπορέσει να αναπνεύσει, τη στιγμή που η ίδια φωνάζει επανειλημμένα «βοήθεια».

Το βίντεο δείχνει τη στιγμή που ο επαγγελματίας snowboarder χρησιμοποιεί ένα φτυάρι, για να βγάλει από το χιόνι και το υπόλοιπο σώμα της κι εκείνη του ζητά να ψάξουν για τη φίλη της.

Τελικά, κατορθώνει να βγει από το χιόνι και ακούγεται να ευχαριστεί τον Λίμπενγκουτ, ενώ τον διαβεβαιώνει ότι δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Μερικές στιγμές αργότερα, ένα ελικόπτερο διάσωσης φαίνεται να προσγειώνεται στην πλαγιά του βουνού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ