ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία: Παίκτης του ράγκμπι κάηκε ζωντανός μαζί με τα παιδιά του

Τραγωδία: Παίκτης του ράγκμπι κάηκε ζωντανός μαζί με τα παιδιά του
INSTAGRAM

Ο πρώην παίκτης του ράγκμπι Ροόυαν Μπάξτερ, η σύζυγος και τα παιδιά του, σκοτώθηκαν σε πυρκαγιά που ξέσπασε στο αμάξι τους, στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας.

Ο πρώην αθλητής και τα παιδιά του, όλα κάτω των 10 ετών, πέθαναν στο σημείο, ενώ η 31χρονη μητέρα και σύζυγος κατέληξε στο νοσοκομείο μετά από σοβαρά εγκαύματα που υπέστη.

Όπως αναφέρει το CNNi επικαλούμενο μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας, ο πρώην παίκτη των New Zealand Warriors πριν το τραγικό περιστατικό φέρεται πως γέμισε με καύσιμα ένα μπιτόνι σε ένα τοπικό βενζινάδικο.

Το περιστατικό αυτό καθώς και η μαρτυρία πως η Χάνα Μπάξτερ πήδηξε από το παράθυρο του αυτοκινήτου φωνάζοντας «μου έριξε βενζίνη» οδηγούν τις αρχές στο συμπέρασμα πως μπορεί να πρόκειται για δολοφονία – αυτοκτονία, ωστόσο αυτό δεν έχει εξακριβωθεί για την ώρα.

Η αστυνομία κλήθηκε στην Raven Street στις 8.30 το πρωί της Τετάρτης μετά από αναφορές για πυρκαγιά σε αυτοκίνητο. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί βρήκαν τα πτώματα των τριών παιδιών 6, 4 και 3 ετών και του πατέρα τους μέσα στο όχημα.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως η γυναίκα οδηγούσε το όχημα και ο Μπάξτερ καθόταν στη θέση του συνοδηγού όταν έγινε η τραγωδία.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας που είδε το αμάξι να φλέγεται την βοήθησε να βγει μέσα από αυτό.

«Είχε τις αισθήσεις της και πλήρη επίγνωση τι συνέβη. Το δέρμα της είχε ξεκολλήσει και κρατούσε ψηλά τα χέρια της. Ήταν πραγματικά φρικιαστικό», δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Σκοτ Μόρισον, δήλωσε μέσω Twitter πως ότι «η καρδιά μου βρίσκεται κοντά στις οικογένειες και την κοινότητα που περνάει αυτές τις στιγμές τραγωδίας και την Άμεση Δραση που υπήρξε μάρτυρας αυτής της σκηνής».

Οι έρευνες συνεχίζονται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ