ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Σκέφτομαι να πάω στους Ολυμπιακούς του Τόκιο

Τραμπ: Σκέφτομαι να πάω στους Ολυμπιακούς του Τόκιο
AP / Evan Vucci

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε την Τετάρτη ότι σκέφτεται να ταξιδέψει στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες φέτος το καλοκαίρι, έπειτα από πρόσκληση του Ιάπωνα πρωθυπουργού, Σίνζο Άμπε.

«Έχω προσκληθεί από τον πρωθυπουργό Άμπε και θα λάβουμε μια απόφαση επ’ αυτού», είπε ο Τραμπ την Τετάρτη σε συνάντηση που είχε με μέλη της αμερικανικής ολυμπιακής επιτροπής και οργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Λος Άντζελες του 2028.

«Μπορεί να απαντήσω θετικά. Θα δούμε», πρόσθεσε. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο προγραμματίζονται από τις 24 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου, δηλαδή κατά τη διάρκεια της εκστρατείας στις ΗΠΑ για τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στις οποίες ο Ντόναλντ Τραμπ θα είναι υποψήφιος για την επανεκλογή του.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ διαβεβαίωσε επίσης τους διοργανωτές των Αγώνων του Λος Άντζελες ότι είχε παρέμβει προσωπικά υπέρ της αμερικανικής πόλης όταν είχε μόλις εκλεγεί το 2016 και ότι αυτό είχε βοηθήσει την υποψηφιότητα.

Κατά τα φαινόμενα, ο Τραμπ αναφερόταν σε ένα τηλεφώνημα που είχε κάνει εκείνη την εποχή στον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής λέγοντας ότι η προηγούμενη αμερικανική κυβέρνηση «είχε αρνηθεί να τηλεφωνήσει» και ότι οι επικεφαλής των Ολυμπιακών Αγώνων «ήθελαν αγάπη και εμείς τους δώσαμε αγάπη».

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Λος Άντζελες Κέισι Ουάσερμαν, ο Τραμπ είπε αστειευόμενος ότι ελπίζει να παρευρεθεί στους Αγώνες που θα γίνουν σε οκτώ χρόνια, αν μπορέσει να πάρει ένα εισιτήριο.

«Ελπίζω να με θυμηθείς το 2028. Εντάξει; Το υπόσχεσαι Κέισι; Τουλάχιστον δώσε μου μια θέση, εντάξει;», είπε ο Τραμπ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ