ΚΟΣΜΟΣ

Αστυνομικοί baby sitters: Μητέρα κάλεσε το 911 και ζήτησε βρεφικό γάλα

Αστυνομικοί baby sitters: Μητέρα κάλεσε το 911 και ζήτησε βρεφικό γάλα
VIDEO CAPTURE

Από σκασμένα λάστιχα μέχρι πιθανές διαρρήξεις σπιτιών, οι αστυνομικοί στο Αστυνομικό Τμήμα του Lone Peak, στην Γιούτα των ΗΠΑ, είναι συνηθισμένοι να αντιμετωπίζουν μια ποικιλία τηλεφωνιών κλήσεων στον αριθμό 911 (σ.σ. η Άμεση Δράση στις ΗΠΑ). Ωστόσο, στις 02:00 το πρωί της 28ης Ιανουαρίου, δέχτηκαν μια κλήση αλλιώτικη από τις άλλες: Μια μητέρα είχε ανάγκη από βρεφικό γάλα.

Σύμφωνα με το CNNi, η Σάνον Μπερντ, μητέρα πέντε παιδιών, θεωρεί τον εαυτό της έμπειρο σε ό,τι αφορά το μεγάλωμα των μωρών της. Ωστόσο, το βράδυ της 28ης Ιανουαρίου τα… χρειάστηκε για τα καλά, καθώς δεν μπορούσε να θηλάσει τη μόλις έξι εβδομάδων κορούλα της, Λόντον.

Ήταν λίγο μετά τη 01:00 τα ξημερώματα όταν η Σάνον καταλήφθηκε από πανικό, καθώς είχε κάτι λιγότερο από δύο ουγγιές μητρικού γάλακτος στον καταψύκτη και το μωρό της πεινούσε.

«Ποτέ ξανά στο παρελθόν δεν είχα οποιοδήποτε πρόβλημα με το θηλασμό», είπε η Σάνον στο CNNi, τονίζοντας ότι ενδεχομένως το γάλα να της κόπηκε συνέπεια κάποιας φαρμακευτικής αγωγής. «Πανικοβλήθηκα τελείωσε», πρόσθεσε.

Έντρομη, τηλεφώνησε στο σύζυγό της, ο οποίος βρισκόταν εκτός πόλης, για να της δώσει κάποια λύση σχετικά με το τι θα μπορούσε να κάνει. Κάλεσε γείτονες αλλά και συγγενείς της. Μάταια όμως: κανείς δεν ήταν ξύπνιος εκείνη την ώρα.

Έτσι αποφάσισε να καλέσει την Αστυνομία. Οι αστυνομικοί Μπρετ Γουάγκσταφ και Κόνερ Γκαμπίτας απάντησαν στην κλήση της. Αμέσως, έτρεξαν σε ένα διανυκτερεύον παντοπωλείο, άρπαξαν ένα γαλόνι γάλα και πήγαν στο σπίτι της Σάνον.

Ο Γουάγκσταφ παρέδωσε το μπιτόνι με το γάλα στην Σάνον, αλλά κατάλαβε αμέσως πως το γάλα αυτό ήταν ακατάλληλο για τη διατροφή της μικρούλας Λόντον, καθώς εκείνη είχε ανάγκη από βρεφικό γάλα.

«Σας αφήνουμε αυτό εδώ. Θα επιστρέψουμε σε λίγο με βρεφικό γάλα για το μωρό σας. Είναι αξιολάτρευτη», είπε ο Γουάγκσταφ.

Και όντως, έτσι έγινε. Οι δύο αστυνομικοί επέστρεψαν στο σπίτι της Σάνον λίγη ώρα αργότερα με ένα μπουκάλι βρεφικό γάλα.

Η Σάνον δήλωσε πως δεν περίμενε ποτέ πως οι αστυνομικοί θα της έφερναν βρεφικό γάλα. Μάλιστα, σχεδίαζε αρχικά να πάει μόνη της στο μαγαζί και να αφήσει τους αστυνομικούς να προσέχουν για λίγη ώρα τα υπόλοιπα μωρά της που κοιμούνταν, ενόσω εκείνη θα έλειπε από το σπίτι.

Τελικά, οι αστυνομικοί, όχι μόνον της έφεραν το βρεφικό γάλα, αλλά δεν την άφησαν ούτε καν να πληρώσει γι’ αυτό.

«Κάναμε απλώς τη δουλειά μας. Νομίζω πως οποιοσδήποτε κι αν ήταν στη θέση μας θα έκανε το ίδιο», είπε ο Γουάγκσταφ.

A mom called 911 in the middle of the night because she desperately needed baby formula. The police delivered, by Alice Lee - CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ