Ανώτατο Δικαστήριο Ιταλίας: Η Ρακέτε έπρεπε να σώσει τους ναυαγούς και να τους μεταφέρει στην ξηρά
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας αποφάνθηκε ότι η καπετάνιος του πλοίου Sea Watch 3, Κάρολα Ρακέτε, είχε την υποχρέωση -όπως και έπραξε- όχι μόνο να περισυλλέξει τους ναυαγούς από την θάλασσα, αλλά και να τους μεταφέρει σώους στην ξηρά.
Σύμφωνα με τον ιταλικό Άρειο Πάγο, η Ρακέτε έδρασε ορθά, ακολουθώντας τους κανόνες διάσωσης στην θάλασσα, οι οποίοι, άλλωστε, είναι ευρέως γνωστοί σε όσους διασώζουν ναυαγούς.
Για τον λόγο αυτό, οι ανώτατοι δικαστές της Ιταλίας ακύρωσαν το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος της Ρακέτε από εισαγγελέα της Σικελίας, όταν, κατά τον ελλιμενισμό του πλοίου της στην Λαμπεντούζα, πριν οκτώ μήνες, είχε συγκρουσθεί με ταχύπλοο της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας.
Υπενθυμίζεται ότι η Κάρολα Ρακέτε έχει υποβάλει μήνυση για δυσφήμιση κατά του γραμματέα της Λέγκα και Ιταλού πρώην υπουργού εσωτερικών, Ματτέο Σαλβίνι.
«Θα διαβάσω την δικαστική αυτή απόφαση αλλά είναι ασύλληπτο, διότι οι επιβάτες του ταχύπλοου της αστυνομίας κινδύνευσαν να πλακωθούν σαν να επρόκειτο για σκουλήκια», σχολίασε ο Σαλβίνι.
Απολογούνται σήμερα επτά άτομα για την δολοφονία του 15χρονου σε πάρκο της Καλλιθέας
08:54
Δίκη 3χρονου Άγγελου: Συνεχίζεται σήμερα με την απολογία του 44χρονου συντρόφου της μητέρας
08:47
Ό,τι προλάβετε – Όλες οι ταινίες και σειρές που φεύγουν από το ελληνικό Netflix τον Ιούλιο
08:40
Ο Bad Bunny έγραψε ιστορία στο Λονδίνο με την πρώτη συναυλία Λατινοαμερικανού σε βρετανικό στάδιο
08:30