ΚΟΣΜΟΣ

Η πρόεδρος της Ελβετίας θα γιορτάσει τα 60α γενέθλιά της με όσους γεννήθηκαν την ίδια ημέρα

Η πρόεδρος της Ελβετίας θα γιορτάσει τα 60α γενέθλιά της με όσους γεννήθηκαν την ίδια ημέρα
AP Photo/Darko Vojinovic

Η πρόεδρος της Ελβετίας  ανακοίνωσε ότι θα γιορτάσει τα επόμενα γενέθλιά της συντροφιά με τους Ελβετούς και τις Ελβετίδες, οι οποίοι, όπως εκείνη, θα κλείσουν τα 60 την 14η Μαΐου του 2020.

«Θα ήταν ευχαρίστησή μου να παραστείτε στο πάρτι γενεθλίων μου» έγραφε η πρόσκληση που ανήρτησε η Σιμονέτα Σομαρούγκα στον λογαριασμό της στο Twitter.

Οι Ελβετοί, που επιθυμούν να παραστούν στην εορτή και πληρούν τις προϋποθέσεις, κλήθηκαν να το δηλώσουν σε μια φόρμα και να επισυνάψουν ένα αντίγραφο ή μια φωτογραφία της ταυτότητας ή του διαβατηρίου τους.

Οι ελβετικές αρχές διευκρίνισαν ότι το πάρτι γενεθλίων θα πραγματοποιηθεί σε περιοχή κοντά στην πρωτεύουσα της χώρας, τη Βέρνη, και ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος.

Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, 8.492 άνθρωποι γεννήθηκαν στην Ελβετία τον Μάιο του 1960 και 290 στις 14 Μαΐου του 1960.

Η σοσιαλίστρια Σιμονέτα Σομαρούγκα ξεκίνησε τη δεύτερη θητεία της προτάσσοντας τη βούλησή της να έχει στενότερες σχέσεις με τους πολίτες της χώρας. Για παράδειγμα, απηύθυνε το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της από τον φούρνο της γειτονιάς της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ