ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Θετική στο νέο κορονοϊό επιβάτης του Diamond Princess

Ισραήλ: Θετική στο νέο κορονοϊό επιβάτης του Diamond Princess
AP Photo/Eugene Hoshiko

Ισραηλινή επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princessπου έχει πληγεί από το νέο κοροναϊό, βρέθηκε θετική κατά την επιστροφή στη χώρα της σήμερα, Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ.

Πρόκειται για μία από τους 11 Ισραηλινούς επιβάτες που επαναπατρίστηκαν και οι οποίοι επέβαιναν στο κρουαζιερόπλοιο, το οποίο μετέφερε 3.700 ανθρώπους και τέθηκε σε καραντίνα ανοικτά της Γιοκοχάμα μετά την άφιξή του, στις 3 Φεβρουαρίου.

Η γυναίκα, που είναι ενήλικη, βρισκόταν σε καραντίνα στο Ιατρικό Κέντρο Σεμπά στην Τελ Χασόμερ, κοντά στο Τελ Αβίβ, στο κεντρικό Ισραήλ, δήλωσαν αξιωματούχοι υγείας.

«Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων που διενεργήθηκαν στο κεντρικό εργαστήριο του υπουργείου Υγείας, μία από τους επιβάτες που επέστρεψαν από το πλοίο στην Ιαπωνία βρέθηκε θετική», ανέφερε σήμερα σε μια ανακοίνωση το ισραηλινό υπουργείο Υγείας.

«Το εργαστήριο επιδιώκει επιβεβαίωση του ευρήματος. Οι υπόλοιποι επιβάτες που επέστρεψαν βρέθηκαν σήμερα αρνητικοί. Η ασθενής βρίσκεται σε καραντίνα και υπό επιτήρηση και δεν πρόκειται για μια μόλυνση που έλαβε χώρα στο Ισραήλ».

Ο Ναντάβ Μάτζνερ, αναπληρωτής εκπρόσωπος της υπηρεσίας ασθενοφόρων του Ισραήλ Magen David Adom, δήλωσε νωρίτερα πως 11 Ισραηλινοί επέστρεψαν από την Ιαπωνία στο Ισραήλ με μικρό ιδιωτικό αεροσκάφος, το οποίο έφθασε στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν γύρω στις 4.00 π.μ.

«Προσγειώθηκαν στο απώτατο άκρο του διαδρόμου προσαπογείωσης ώστε να μην μπορούν να αγγίξουν οτιδήποτε», δήλωσε ο Μάτζνερ.

Μιλώντας προτού το υπουργείο να επιβεβαιώσει ότι μία από τους επιβάτες βρέθηκε θετική, ο Μάτζνερ είπε πως οι επιβάτες φαίνονται υγιείς. «Τους μιλήσαμε , δεν έχουν πυρετό, ούτε άλλα συμπτώματα», είπε.

Κοροναϊός: Τρόμος, λάθος διαχείριση και χάος – Συγκλονίζει γιατρός που έμεινε στο Diamond Princess

Πλάνα βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την υπηρεσία ασθενοφόρων και το νοσοκομείο δείχνουν τους επιβάτες να βγαίνουν από το αεροσκάφος φορώντας μάσκες και κουνώντας το χέρι σε μια ομάδα που είχε συγκεντρωθεί εκεί, οι οποίο φορούσαν μάσκες και προστατευτικές στολές.

Στη συνέχεια φαίνονται να επιβιβάζονται σε ένα μικρό λεωφορείο της Magen David Adom --ο οδηγός και οι βοηθοί φορούν επίσης προστατευτικές στολές-- και οδηγούνται στο Ιατρικό Κέντρο Σεμπά όπου έχει δημιουργηθεί ένας ειδικός χώρος καραντίνας με πράσινα και λευκά αντίσκηνα στον χώρο των αφίξεων.

Περισσότεροι από 600 άνθρωποι που επέβαιναν στο πλοίο έχουν μολυνθεί με τον ιό. Δύο από αυτούς -και οι δύο Ιάπωνες περίπου 80 ετών- πέθαναν την Πέμπτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ