ΚΟΣΜΟΣ

Πλάθιντο Ντομίνγκο: Συγγνώμη από τις γυναίκες που τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση

Πλάθιντο Ντομίνγκο: Συγγνώμη από τις γυναίκες που τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση
Christian Charisius/dpa via AP

Ο παγκοσμίου φήμης Ισπανός τενόρος, Πλάθιντο Ντομίνγκο, ζητά με δήλωσή του συγγνώμη από τις γυναίκες που τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση

Μετά τις καταγγελίες, ο διάσημος τενόρος παραιτήθηκε από γενικός διευθυντής της Όπερας του Λος Άντζελες -θέση που κατείχε από το 2003- και αποσύρθηκε από όλες τις μελλοντικές παραστάσεις, τον προηγούμενο Οκτώβριο. Επίσης αρνήθηκε να εμφανισθεί στην Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης, ενώ άλλες αμερικανικές όπερες ματαίωσαν τις παραστάσεις του. Ωστόσο συνέχισε τις εμφανίσεις του στην Ευρώπη.

Συνολικά 20 γυναίκες έχουν κατηγορήσει τον Ντομίνγκο για σεξουαλική παρενόχληση και ακατάλληλη συμπεριφορά, με τον ίδιο να αρχείται τους ισχυρισμούς.

«Σέβομαι το γεγονός ότι αυτές οι γυναίκες αισθάνονται άνετα να μιλήσουν ανοιχτά», λέει ο Ντόμινγκο σε δήλωσή του που δημοσιεύθηκε στους Los Angeles Times. «Θέλω να ξέρουν ότι λυπάμαι πραγματικά για το κακό που τους προκάλεσα», πρόσθεσε.

«Αποδέχομαι την πλήρη ευθύνη για τις πράξεις μου και έχω ωριμάσει από αυτή την εμπειρία».

«Αντιλαμβάνομαι τώρα ότι ορισμένες γυναίκες μπορεί να έχουν φοβηθεί να μιλήσουν ειλικρινά, λόγω ανησυχίας ότι η σταδιοδρομία τους θα επηρεαστεί αρνητικά εάν το έπρατταν. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις μου, κανείς δεν θα έπρεπε ποτέ να αισθάνεται έτσι»

Σε έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα τον Αύγουστο από το πρακτορείο Associated Press, εννέα γυναίκες δήλωναν ότι παρενοχλήθηκαν από τον διάσημο τενόρο από τα τέλη της δεκαετίας του 1980.

Τον Σεπτέμβριο, το AP δημοσίευσε και δεύτερη έρευνα, στην οποία άλλες έντεκα γυναίκες δήλωναν ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον Ντομίνγκο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ