ΚΟΣΜΟΣ

Εντοπίστηκε ο Γκανεζοκύπριος συνεργάτης του Τζιχάντι Τζον

Εντοπίστηκε ο Γκανεζοκύπριος συνεργάτης του Τζιχάντι Τζον

Γκανεζοκύπριος είναι ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Τζιχάντι Τζον ο οποίος φέρεται να εντοπίστηκε από τις αμερικανικές Αρχές στη Συρία.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, πρόκειται για τον Αλεξάντα Κότεϊ, παιδί ελληνοκύπριας και γκανέζου που μεγάλωσε στη Βρετανία, θεωρείται ότι συμμετείχε σε δεκάδες εκτελέσεις πολιτών δυτικών χωρών από το Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με το Reuters, oι αμερικανικές Αρχές δεν επιβεβαιώνουν επισήμως το γεγονός ενώ εκπρόσωπος της βρετανικής στρατιωτικής ηγεσίας στην περιοχή, δήλωσε ότι «δεν μπορώ να επιβεβαιώσω, ούτε και να διαψεύσω» τη συγκεκριμένη πληροφορία.

Οι «Beatles», η ομάδα της οποίας ηγείτο ο Τζιχάντι Τζον, φέρονται πως είναι οι εκτελεστές των Αμερικανών δημοσιογράφων Τζέιμς Φόλεϊ και Στίβεν Σοτλόφ, οι οποίοι είχαν αιχμαλωτιστεί από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.
Σύμφωνα με τις αναφορές, ο Αλεξάντα Κότεϊ είναι πατέρας δύο παιδιών και ασπάστηκε το Ισλάμ το 2009, όταν ταξίδεψε στη Γάζα.

Η γνωριμία τους με τον Τζιχάντι Τζον έγινε σε τζαμί του Λονδίνου και μαζί φέρεται να οργάνωσαν μια εξτρεμιστική ομάδα με το όνομα London Boys. Δεν είναι όμως ακόμα γνωστό πως και πότε ταξίδεψε στη Συρία και πότε εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ