Ενοχλημένος με τις ΗΠΑ ο Ταγίπ Ερντογάν
Ιδιαίτερα ενοχλημένος μετά την επίσκεψη αμερικανού αξιωματούχου στο ελεγχόμενο από κουρδικές δυνάμεις Κομπάνι, στη Συρία, εμφανίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και φρόντισε η δυσαρέσκειά του να γίνει γνωστή στον Λευκό Οίκο.
Όπως ο ίδιος ο Μπρετ ΜακΓκαρκ, στενός συνεργάτης του Μπαράκ Ομπάμα επιβεβαίωσε με δηλώσεις του, την περασμένη εβδομάδα επισκέφθηκε το Κομπάνι «προκειμένου να εκτιμήσει τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους».
Η συγκεκριμένη περιοχή στη Συρία ελέγχεται από κουρδικές δυνάμεις, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του τούρκου προέδρου.
«Πώς μπορούμε να εμπιστευθούμε τους Αμερικανούς; Ποιος είναι αλήθεια ο συνεργάτης τους; Εγώ ή οι τρομοκράτες του Κομπάνι. Νομίζω πως έφτασε η στιγμή που οι ΗΠΑ θα πρέπει να επιλέξουν τον σύμμαχό τους», τόνισε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από περιοδεία στη Λατινική Αμερική, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.
Καύσωνας Ιουνίου: Τουλάχιστον 12.000 επιπλέον θάνατοι καταγράφηκαν στην Ευρώπη
23:29
Ένα ποτήρι ουίσκι και ένα τσιγάρο για την Μάρω Κοντού: Ο Κακλαμάνης εκπλήρωσε την επιθυμία της
23:25
Επιστήμη και παράδοση: Πώς οι αρχαίες διατροφικές συνήθειες θωρακίζουν την υγεία
23:20
Λετονία: Δρακόντεια μέτρα σε φράγμα και αποθήκη φυσικού αερίου λόγω «ρωσικής απειλής»
23:10