ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Έρευνες για να διαπιστωθεί αν σκοτώθηκε από μετεωρίτη ένας 40χρονος

Ινδία: Έρευνες για να διαπιστωθεί αν σκοτώθηκε από μετεωρίτη ένας 40χρονος
Κομμάτι από μετεωρίτη (φωτό αρχείου) EPA/ MINERALIENTAGE MUENCHEN

Ινδοί επιστήμονες καλούνται να απαντήσουν στο ερώτημα αν ήταν μετεωρίτης ή όχι αυτό που προκάλεσε τον θάνατο ενός ανθρώπου το Σάββατο.

Τα απομεινάρια του αντικειμένου που έπεσε από τον ουρανό το Σάββατο και προκάλεσε έκρηξη, σκοτώνοντας έναν άνδρα, θα μπουν στο μικροσκόπιο των επιστημόνων κι αν επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για μετεωρίτη, τότε ο άτυχος Ινδός θα καταγραφεί ως ο πρώτος νεκρός από ουράνιο σώμα στη Γη.

Η πτώση του αντικειμένου από τον ουρανό, σημειώθηκε το Σάββατο σε πανεπιστήμιο του Βελόρε, στη νότια Ινδία και δημιούργησε έναν κρατήρα 60 εκατοστών στο έδαφος, ενώ από την έκρηξη που προκλήθηκε σκοτώθηκε ο 40χρονος οδηγός λεωφορείου, ενώ τραυματίστηκαν δύο κηπουροί κι ένας φοιτητής.

Αρκετές ήταν και οι υλικές ζημιές που προκλήθηκαν από την έκρηξη, κυρίως στα παρπρίζ των λεωφορείων που ήταν σταθμευμένα στο προαύλιο.

Οι αστυνομικοί περισυνέλλεξαν ένα κομμάτι του άγνωστου αντικειμένου από το σημείο της έκρηξης και τώρα ο λόγος ανήκει στους επιστήμονες του Ινστιτούτου Αστροφυσικής της Ινδίας να αποφασίσουν αν πρόκειται για μετεωρίτη ή για... σκουπίδι του διαστήματος.

Was it a meteorite? Tests will determine what killed Indian man
By Roshni Majumdar and Tim Hume

ΔΗΜΟΦΙΛΗ