Ινδία: Έρευνες για να διαπιστωθεί αν σκοτώθηκε από μετεωρίτη ένας 40χρονος
Ινδοί επιστήμονες καλούνται να απαντήσουν στο ερώτημα αν ήταν μετεωρίτης ή όχι αυτό που προκάλεσε τον θάνατο ενός ανθρώπου το Σάββατο.
Τα απομεινάρια του αντικειμένου που έπεσε από τον ουρανό το Σάββατο και προκάλεσε έκρηξη, σκοτώνοντας έναν άνδρα, θα μπουν στο μικροσκόπιο των επιστημόνων κι αν επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για μετεωρίτη, τότε ο άτυχος Ινδός θα καταγραφεί ως ο πρώτος νεκρός από ουράνιο σώμα στη Γη.
Η πτώση του αντικειμένου από τον ουρανό, σημειώθηκε το Σάββατο σε πανεπιστήμιο του Βελόρε, στη νότια Ινδία και δημιούργησε έναν κρατήρα 60 εκατοστών στο έδαφος, ενώ από την έκρηξη που προκλήθηκε σκοτώθηκε ο 40χρονος οδηγός λεωφορείου, ενώ τραυματίστηκαν δύο κηπουροί κι ένας φοιτητής.
Αρκετές ήταν και οι υλικές ζημιές που προκλήθηκαν από την έκρηξη, κυρίως στα παρπρίζ των λεωφορείων που ήταν σταθμευμένα στο προαύλιο.
Οι αστυνομικοί περισυνέλλεξαν ένα κομμάτι του άγνωστου αντικειμένου από το σημείο της έκρηξης και τώρα ο λόγος ανήκει στους επιστήμονες του Ινστιτούτου Αστροφυσικής της Ινδίας να αποφασίσουν αν πρόκειται για μετεωρίτη ή για... σκουπίδι του διαστήματος.
Was it a meteorite? Tests will determine what killed Indian man
By Roshni Majumdar and Tim Hume
Παπαστεργίου: Τo AI Factory Pharos σηματοδοτεί την επόμενη μέρα της Ελλάδας στην εποχή της ΤΝ
20:57
Η Δανία θέλει να απαγορεύσει την μπούρκα σε σχολεία και πανεπιστήμια
20:50
Μερτς για εξελίξεις στην Ουκρανία: Να μη γίνουμε έρμαιο των μεγάλων δυνάμεων
20:43
Πρώιμη Παιδική Παρέμβαση: Τα προσωρινά αποτελέσματα - Οι δικαιούχοι των voucher έως 800 ευρώ
20:35