ΚΟΣΜΟΣ

Προστασία από το ISIS ζητά το κόμμα της Λε Πεν

Προστασία από το ISIS ζητά το κόμμα της Λε Πεν
REUTERS / VINCENT KESSLER

“Πρωταρχικοί στόχοι” του Ισλαμικού Κράτους είναι το ακροδεξιό κόμμα της Μαρί Λεπέν και τα μέλη του, όπως δημοσίευσε το πρώτο στο προπαγανδιστικό περιοδικό του Dar-al-Islam.

Στο άρθρο του το περιοδικό δημοσιεύει μια φωτογραφία της Λε Πεν από προηγούμενο συνέδριο του κόμματος, που συνοδεύεται από την λεζάντα: «Συγκέντρωση των ειδωλολατρών του Εθνικού Μετώπου. Επιλογή στόχου».

Το Ισλαμικό Κράτος προειδοποιεί πως θα υπάρξουν σύντομα νέες επιθέσεις στη γαλλική επικράτεια. «Η ερώτηση δεν είναι εάν θα υπάρξουν νέες επιθέσεις στη Γαλλία, αλλά πότε και που», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Μέσω του Εθνικού Μετώπου, το Ισλαμικό Κράτος κατηγορεί τη Γαλλία», ήταν η αντίδραση του αντιπροέδρου του Κόμματος, Φλοριάν Φιλιπό, μετά το σχετικό δημοσίευμα, σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα LeFigaro.

«Δεν θα έπρεπε καν να ρωτήσουμε», δήλωσε από την μεριά του ο δεύτερος αντιπρόεδρος, Λουίς Αλιότ, ζητώντας προστασία από τον υπουργό εσωτερικών της Γαλλίας.

«Ζητάμε από το αρμόδιο υπουργείο να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα», τόνισε ο Αλιότ στον σταθμό RFI.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ