Πούτιν: Η Ρωσία δεν θέλει να πάει σε πόλεμο με κανέναν
«Η Ρωσία δεν θέλει να πάει σε πόλεμο με κανέναν, αλλά θέλει να αποθαρρύνει τρίτες χώρες από το να συγκρουστούν μαζί της»: αυτό δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τη Δευτέρα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
O Πούτιν έκανε τις δηλώσεις αυτές σε εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξή του στο πρακτορείο TASS, η οποία μεταδίδεται αποσπασματικά. Πρόκειται για το έκτο μέρος της συνέντευξης με τίτλο «20 ερωτήσεις στον Βλαντιμίρ Πούτιν», που δόθηκε στις 20 Φεβρουαρίου.
Η δημοσιοποίηση του σχολίου αυτού, όμως, έρχεται σε μια ώρα που η ένταση στην Ιντλίμπ της Συρίας έχει χτυπήσει «κόκκινο», καθώς το Κρεμλίνο στηρίζει το συριακό καθεστώς.
Στο μεταξύ η τουρκική προεδρία ανακοίνωσε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα μεταβεί την Πέμπτη 5 Μαρτίου στη Ρωσία για να συζητήσει με τον Ρώσο πρόεδρο την κλιμάκωση της έντασης στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ, όπου η Άγκυρα διεξάγει επιχείρηση εναντίον του συριακού στρατού, τον οποίο στηρίζει η Μόσχα.
«Ο πρόεδρός μας θα μεταβεί στη Ρωσία στις 5 Μαρτίου για μια επίσκεψη μίας ημέρας», ανέφερε η τουρκική προεδρία.
Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, διευκρίνισε ότι οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν για την εφαρμογή των συμφωνιών του Σότσι στη Συρία.
Ανάρτηση Μητσοτάκη για την επίσκεψή του στην «κυρά του Δέλτα»: «Άρτεμη το χέλι δεν παίζεται» (vid)
22:15
Κούβα: Τέσσερις νεκροί, επτά τραυματίες σε μάχη του λιμενικού με σκάφος προερχόμενο από την Φλόριντα
22:06
Πέθανε ο Αντόνιο Τεχέρο Μολίνα, επικεφαλής του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Ισπανία το 1981
22:02
Ζάκυνθος: Σε αναστολή η παιδίατρος - Τι αναφέρει το νοσοκομείο για το βρέφος με μηνιγγίτιδα
21:51