ΚΟΣΜΟΣ

Αμφισβητείται η πραγματική προέλευση του Κόμη Δράκουλα

Αμφισβητείται η πραγματική προέλευση του Κόμη Δράκουλα
GETTY IMAGES

Αναταραχή προκάλεσε θεωρία Βρετανού συγγραφέα, που θέλει τον Κόμη Δράκουλα, να μην προέρχεται από την Τρανσυλβανία της Ρουμανίας, όπως γνωρίζουμε, αλλά από το Ντέβον της Αγγλίας.

Ο συγγραφέας Άντι Στράδερς, ανέπτυξε την θεωρία του σε βρετανική εφημερίδα, σύμφωνα με την οποία ο Μπραμ Στόκερ, εμπνεύστηκε την ιδέα του διάσημου Κόμη από την Βρετανίδα συγγραφέα Σαμπίνε Μπέρινγκ-Γκουλντ, και τα κείμενά της για τους λυκανθρώπους και τα βαμπίρ.

«Οι άνθρωποι θα εκπλαγούν από τις ανακαλύψεις μου, καθώς ότι πιστεύουν σήμερα ως αληθινό, διαψεύδεται», ανέφερε ο Άντι. «Το βιβλίο για τους λυκανθρώπους και η ιστορία των βαμπίρ, έδωσαν στον Στόκερ στοιχεία για την ιστορία του, και επομένως, ότι ακριβώς χρειαζόταν για την δημιουργία του Κόμη, πιθανώς συμπεριλαμβανομένου και της φωνής του βαμπίρ, που ήταν θηλυκής χροιάς.

Απόγονος του Μπραμ Στόκερ, Ντάκρε Στόκερ, προσπαθεί τώρα να βάλει φραγμό στις θεωρίες του Στράδερς, λέγοντας στην Guardian πως τα γραπτά της Γκουλντ μπορεί να υπήρξαν σημαντικά, αλλά απέρριψε τους τίτλους που κυκλοφόρησαν και ήθελαν τον Δράκουλα να προέρχεται από το Ντέβον και όχι την Τρανσυλβανία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ