ΚΟΣΜΟΣ

Σαρώνουν θυελλώδεις άνεμοι Γαλλία, Γερμανία και Μ. Βρετανία

Σαρώνουν θυελλώδεις άνεμοι Γαλλία, Γερμανία και Μ. Βρετανία
REUTERS/Rebecca Naden

Σαρώνουν στο πέρασμά τους οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν ακόμη και με 150 χιλιόμετρα την ώρα, το δυτικό τμήμα της Γαλλίας και της Γερμανίας, τη νότια Βρετανία προκαλώντας προβλήματα στο δίκτυο της ηλεκτροδότησης και τα δρομολόγια των σιδηροδρόμων.

Επίσης, οι αρχές έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις για πλημμύρες στις παράκτιες περιοχές.

Άνεμοι ύψους 139 χιλιομέτρων την ώρα καταγράφονται στο δυτικό και βορειοδυτικό τμήμα της Γαλλίας, όπου οι αρχές έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού και απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να επιδείξουν «τη μέγιστη προσοχή» αφού οι μετεωρολόγοι προειδοποίησαν για μία καταιγίδα η οποία πάντως προς το παρόν έχει προκαλέσει μικρές υλικές ζημιές.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζνέβ κάλεσε «τους κατοίκους των παράκτιων περιοχών του Ατλαντικού, της Μάγχης και της Βόρειας Θάλασσας να είναι πολύ προσεκτικοί».

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων,14.000 νοικοκυριά δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα.

Στο νότιο τμήμα της Βρετανίας, ισχυρές βροχοπτώσεις με τη συνοδεία ανέμων που ανέρχονται σε σχεδόν 155 χιλιόμετρα την ώρα είχαν ως αποτέλεσμα σήμερα το κλείσιμο δρόμων, ενώ προκάλεσαν προβλήματα στα δρομολόγια των σιδηροδρόμων και των θαλάσσιων μεταφορών.
Σχεδόν 5.000 κατοικίες έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι στην χώρα.

Οι μετεωρολόγοι αναμένουν ότι θυελλώδεις άνεμοι θα σαρώσουν το νοτιοδυτικό τμήμα της Βρετανίας, το Ντέβον και την Κορνουάλη, που αναμένεται να επεκταθούν προς το Λονδίνο στο τέλος της ημέρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ