ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Πρώτο κρούσμα σε ευρωπαϊκό θεσμικό όργανο στις Βρυξέλλες

Κορωνοϊός: Πρώτο κρούσμα σε ευρωπαϊκό θεσμικό όργανο στις Βρυξέλλες
AP Photo

Εργαζόμενος στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Άμυνας (ΕΟΑ), μια υπηρεσία της ΕΕ με έδρα τις Βρυξέλλες, είναι το πρώτο κρούσμα του νέου κορωνοϊού σε ευρωπαϊκό θεσμό.

Ο εργαζόμενος αυτός είχε μόλις επιστρέψει από αποστολή στην Ιταλία όταν βρέθηκε θετικός στον SARS-CoV-2, επεσήμανε η Ντέινα Σπίναντ, εκπρόσωπος του ΕΟΑ.

«Έχουμε λάβει επιβεβαίωση», εξήγησε η ίδια.

Στις 92.000 τα κρούσματα – Κινήσεις πανικού από πολίτες ανά τον κόσμο

Παγκόσμια ανησυχία εξακολουθεί να προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, με τους νεκρούς να ανέρχονται πλέον σε 3.200 και τα κρούσματα να έχουν ξεπεράσει τα 92.000 «απλώνοντας» την επιδημία σε περισσότερες από 70 χώρες ανά τον κόσμο, με πιο πρόσφατς την Αργεντινή, τη Χιλή και την Πολωνία, οι οποίες ανακοίνωσαν τα πρώτα τους κρούσματα. Κι ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων στην Κίνα εξακολουθεί να μειώνεται, το Ιράν είναι πλέον η χώρα που δοκιμάζεται περισσότερο με 2.300 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις και 77 θανάτους.

Κι ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΫ) προειδοποιεί για παγκόσμια έλλειψη και αύξηση των τιμών σε προστατευτικό εξοπλισμό για την καταπολέμηση της ταχείας εξάπλωσης του κοροναϊού, ζητώντας τόσο από τις εταιρείες, όσο και από τις κυβερνήσεις αύξηση της παραγωγής κατά 40%, στις ΗΠΑ ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στους 9 από έξι την Δευτέρα, με τα κρούσματα να ανέρχονται σε 126.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη ότι το περασμένο 24ωρο κατέγραψε 119 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, όλα πλην τεσσάρων στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της κρίσης, και 38 νέους θανάτους.

Ο απολογισμός της επιδημίας της ασθένειας COVID-19 στην ηπειρωτική Κίνα ανέρχεται πλέον σε 2.981 νεκρούς και το σύνολο των κρουσμάτων σε 80.270, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων είναι χαμηλότερος από αυτόν που καταγραφόταν τη Δευτέρα (125). Ωστόσο, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας της Κίνας, αναφέρθηκαν επίσης 143 ύποπτα κρούσματα.

Στη χώρα αυτή, 2.652 άνθρωποι ανέρρωσαν και βγήκαν από τα νοσοκομεία, ενώ ο αριθμός των ασθενών που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση μειώθηκε κατά 390 σε 6.416, σύμφωνα με τις κινεζικές υγειονομικές αρχές.

Από τα 80.270 κρούσματα ως τα μεσάνυχτα της 3ης Μαρτίου, 27.433 ασθενείς υποβάλλονται σε θεραπεία και 49.856 αποθεραπεύθηκαν και έλαβαν εξιτήριο. Σύμφωνα με τις αρχές, υπάρχουν 520 άνθρωποι που υπάρχουν φόβοι πως έχουν μολυνθεί αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί αυτό ακόμη, ενώ υπό παρακολούθηση τελούν 6.250 άνθρωποι που είχαν στενή επαφή με ασθενείς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ