ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Κλείνουν όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια της Ιταλίας

Κορωνοϊός: Κλείνουν όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια της Ιταλίας
Claudio Furlan/Lapresse via AP

To κλείσιμο των σχολείων και των πανεπιστημίων σε όλη τη χώρα μέχρι τα μέσα Μαρτίου αποφάσισε η ιταλική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε, προκειμένου να συγκρατήσει την εξάπλωση του κορωνοϊού.  

Το «λουκέτο», το οποίο ξεκινά την Πέμπτη, στοχεύει στην αντιμετώπιση της εκδήλωσης της επιδημίας, η οποία μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε 79 άτομα στη χώρα και έχει προκαλέσει τεράστια οικονομική ζημιά στις πλούσιες βόρειες περιοχές.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, από το κλείσιμο των σχολείων και των πανεπιστημίων θα επηρεαστούν έως 8,7 εκατομμύρια μαθητές και φοιτητές -από το νηπιαγωγείο, τα γυμνάσια και τα πανεπιστήμια-, καθώς και οι οικογένειές τους. Σημειώνεται πως ήδη πολλοί από αυτούς έχουν ήδη περιοριστεί στα σπίτια τους, στις πληγείσες περιοχές, από το Μιλάνο έως τη Βενετία και τη Μπολόνια.

Στο μεταξύ, ο ιταλός υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Στέφανο Παρουανέλι έθεσε τον εαυτό του σε απομόνωση για προληπτικούς λόγους, λόγω του ότι συνεργάτης του προέκυψε θετικός στον ιό.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι που επρόκειτο να πραγματοποιήσει σε μια εβδομάδα στη Μοζαμβίκη ενώ ενδέχεται να ακυρωθούν και οι εκδηλώσεις και οι συναντήσεις της 8ης Μαρτίου για την Γιορτή της Γυναίκας.

Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην Ιταλία

Το τελευταίο 24ωρο πέθαναν 27 άτομα στην Ιταλία, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών από κορωνοϊό στην Ιταλία στους 79, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων έφθασε τα 2.263, ανάμεσά τους κι ένα νεογέννητο μωρό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που έδωσε την Τρίτη το βράδυ στη δημοσιότητα, ο επίτροπος Δημόσιας Υγείας Άντζελο Μπορέλι, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, αυτή την στιγμή υπάρχουν 2.263 κρούσματα κορωνοϊού, μια αύξηση 428 ατόμων σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα και 79 νεκροί, 27 περισσότεροι. Σε αυτά θα πρέπει να προστεθούν τα 160 άτομα που θεραπεύτηκαν (11 περισσότερα από τη Δευτέρα).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ