ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν σε Ερντογάν: Κανείς δεν γνώριζε πού βρίσκονταν οι Τούρκοι στρατιώτες

Πούτιν σε Ερντογάν: Κανείς δεν γνώριζε πού βρίσκονταν οι Τούρκοι στρατιώτες
AP Photo/Pavel Golovkin, Pool

Τα συλλυπητήριά του για το θάνατο των 33 Τούρκων στρατιωτών στην Ιντλίμπ της Συρίας εξέφρασε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προς τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την υποδοχή του δεύτερου στη Μόσχα.

«Μπροστά τις τηλεοπτικές κάμερες, ο Ρώσος πρόεδρος είπε: «Θα ήθελα για μία ακόμη φορά να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια αναφορικά με τον θάνατο των [Τούρκων] στρατιωτών στη Συρία. Ο θάνατος των ανθρώπων είναι πάντα μια τραγωδία», είπε ο πρόεδρος Πούτιν κατά τη διάρκεια της διμερούς συνάντησης στη Μόσκα.

Σχολιάζοντας τον θάνατο των Τούρκων στρατιωτών, ο Βλαντιμίρ Πούτιν διευκρίνισε ότι κανείς, συμπεριλαμβανομένου του συριακού στρατού, δεν ήξεραν τις θέσεις των τουρκικών στρατευμάτων.

Ο πρόεδρος Πούτιν συμπλήρωσε ότι η πρόσφατη κλιμάκωση της έντασης στην Ιντλίμπ της Συρίας απαίτησε την τετ-α-τετ συνάντηση των δύο ηγετών προκειμένου να βρεθεί μια λύση. Πρόσθεσε ακόμη ότι οι δύο άνδρες πρέπει να «συζητήσουν διεξοδικά» την όλη κατάσταση στην πληττώμενη περιοχή προκειμένου να αποφευχθούν στο εξής ενέργειες που οδήγησαν στους θανάτους των Τούρκων στρατιωτών αλλά και να αποφευχθεί μια επιδείνωση στις ρωσο-τουρκικές σχέσεις.

Συνάντηση Πούτιν - Ερντογάν με «φόντο» την Ιντλίμπ και τον Έβρο

Τον πρόεδρο Ερντογάν συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ.

Αυτήν την ώρα η κατ' ιδίαν συνάντηση Ερντογάν - Πούτιν συνεχίζονται κεκλεισμένων των θυρών, ενώ εντός της ημέρας θα προστεθούν και οι αντιπροσωπίες τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ