ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: 33 νέα κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο στον Νείλο

Κορωνοϊός: 33 νέα κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο στον Νείλο
AP Photo/Maggie Michael

Στα 48 ανέρχονται πλέον τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Αίγυπτο, μετά τις σημερινές δηλώσεις της υπουργού Υγείας Χάλα Ζάγιεντ ότι καταγράφηκαν 33 νέα κρούσματα κοροναϊού στο ίδιο κρουαζιερόπλοιο στον Νείλο που έπλεε από το Ασουάν προς το Λούξορ και όπου είχαν καταγραφεί χθες 12 κρούσματα, που ήταν Αιγύπτιοι εργαζόμενοι.

Το καινούργιο στοιχείο είναι ότι ανάμεσα στα νέα κρούσματα περιλαμβάνονται 19 αλλοδαποί.

Το κρουαζιερόπλοιο μετέφερε 171 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 101 αλλοδαπών και 70 Αιγυπτίων, όπως αναφέρει και η εφημερίδα «Αλ Αχράμ».

Κανένα από τα κρούσματα δεν είχαν δείξει συμπτώματα της ασθένειας, δήλωσε η υπουργός μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Την Παρασκευή, η Αίγυπτος ανακοίνωσε πως εντόπισε 12 κρούσματα του νέου κορωνοϊού μεταξύ των μελών του πληρώματος ενός κρουαζιερόπλοιου στον Νείλο.

Το υπουργείο Υγείας διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του πως τα 12 κρούσματα, που είναι όλα ασυμπτωματικά, εντοπίστηκαν μεταξύ των Αιγύπτιων εργαζομένων στο κρουαζιερόπλοιο, το οποίο έπλεε από το Ασουάν προς στο Λούξορ, στην Άνω Αίγυπτο.

ship nile


Πηγή: AP Photo/Maggie Michael

Οι Αρχές ειδοποιήθηκαν αφού ένας Αμερικανοταϊβανός πολίτης αποδείχθηκε πως ήταν η πηγή της διάδοσης της νόσου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σε ανακοίνωσή τους, το υπουργείο Υγείας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέφεραν πως και τα 12 κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο είναι ασυμπτωματικά.

Μέχρι τώρα η Αίγυπτος είχε τρία διαγνωσμένα κρούσματα του ιού, για ένα από τα οποία έγινε γνωστό πως έχει πλήρως αναρρώσει αφού υποβλήθηκε σε θεραπεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ