Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε τρεις πυραύλους προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας
Η Πιόνγκγιανγκ προχώρησε στην εκτόξευση τριών πυραύλων αγνώστου τύπου σήμερα προς την κατεύθυνση της Ανατολικής Θάλασσας, ή Θάλασσας της Ιαπωνίας, μετέδωσε το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας.
Νωρίτερα, το Yonhap είχε μεταδώσει πως η Βόρεια Κορέα προχώρησε στην εκτόξευση τουλάχιστον ενός πυραύλου αγνώστου τύπου. Η εκτόξευση έγινε από την ανατολική πόλη Σοντόκ, σύμφωνα με το νοτιοκορεάτικο επιτελείο.
Η εκτόξευση είναι η δεύτερη μέσα σε δύο εβδομάδες και καταγράφεται λίγο καιρό μετά την προειδοποίηση της Βόρειας Κορέας πως τερματίζει το μορατόριο που είχε κηρύξει στις δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς.
Την περασμένη εβδομάδα, η Πιόνγκγιανγκ ανακοίνωσε ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν επέβλεψε γυμνάσια που περιλάμβαναν «πυρά πυροβολικού μεγάλης εμβέλειας».
Η Νότια Κορέα είχε κάνει λόγο για την εκτόξευση δύο πυραύλων μικρού βεληνεκούς από την πόλη Γουονσάν στην Ανατολική Θάλασσα.
Μηδενικό φόρο σε τρίτεκνους, απαλλαγή ΕΝΦΙΑ και επαγγελματίες - Τι φέρνει το νέο φορο-νομοσχέδιο
12:53
Ταϊβάν: Νέα παραλαβή αμερικανικών F-16 εν μέσω έντασης με την Κίνα
12:50
Συνελήφθη ιδιοκτήτης καταστήματος στα Ιωάννινα για πώληση αλκοόλ σε ανήλικες
12:31
Κρακοβία: «Ακούσαμε περίπου 20 πυροβολισμούς» - Μάρτυρες περιγράφουν τη στιγμή της φονικής επίθεσης
12:21