Πανσέληνος των σκουληκιών: Προ των πυλών η δεύτερη υπερπανσέληνος του έτους
Mια ακόμη υπερπανσέληνος θα είναι ορατή από την Ελλάδα, καθώς η ελλειπτική τροχιά του θα φέρει το φεγγάρι πιο κοντά στη Γη.
Η κοντινή πανσέληνος θα λάβει χώρα στις 19:48 ώρα Ελλάδας και θα κάνει τη Σελήνη να δείχνει μεγαλύτερη και πιο φωτεινή από ό,τι συνήθως.
Η πανσέληνος του Μαρτίου ήταν γνωστή στους Ινδιάνους της Αμερικής ως «πανσέληνος των σκουληκιών», επειδή αυτή την εποχή το έδαφος μαλακώνει από τις βροχές και αρχίζουν να βγαίνουν τα σκουλήκια στην επιφάνεια.
Η Σελήνη ακολουθεί μια ελλειπτική τροχιά και η απόσταση της από τον πλανήτη μας δεν είναι σταθερή.
Η μέση απόσταση Γης-Σελήνης είναι περίπου 384.400 χιλιόμετρα, αλλά αυξάνεται κατά 5% περίπου στο απόγειο και μειώνεται κατά 5% στο περίγειο.
Ο όρος Υπερ-Σελήνη ή σούπερ-Σελήνη δεν είναι επιστημονικός, αλλά μάλλον δημιουργήθηκε από αστρολόγους.
Σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού από την ΕΜΑΚ δύο Ούγγρων από φαράγγι στη Λαμία
20:54
Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στην Αγία Ελένη Τροιζηνίας - Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις
20:51
Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε 67χρονος σε πλοίο - Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Άνδρου
20:44
«Η πυραυλική δοκιμή της Κίνας δείχνει στο ΝΑΤΟ ότι δεν μπορεί να είναι αφελές», λέει ο Ρούτε
20:39