ΚΟΣΜΟΣ

Amy Winehouse: «Δεν θέλω να πεθάνω» - Όσα είπε στη γιατρό της λίγο πριν το τέλος

Amy Winehouse: «Δεν θέλω να πεθάνω» - Όσα είπε στη γιατρό της λίγο πριν το τέλος
AP Photo/Joel Ryan, File

Η Amy Winehouse, λίγες ώρες πριν το θάνατό της, τον Ιούλιο του 2011, από δηλητηρίαση λόγω αλκοόλ, είχε κάνει μια σοκαριστική εξομολόγηση στη γιατρό της, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Mirror.

H Κριστίνα Ρομέτ, αποκάλυψε στην ακροαματική διαδικασία για το θάνατο της τραγουδίστριας, ότι εκείνη γνώριζε πολύ καλά την σοβαρότητα της κατάστασης της και της είχε πει: «Δεν θέλω να πεθάνω».

Η Ρομέτ, αποκάλυψε ότι η Winehouse λάμβανε ένα συνταγογραφημένο φάρμακο, που ονομάζεται Librium και το οποίο θα τη βοηθούσε να αντιμετωπίσει τα συμπτώματα στέρησης από το αλκοόλ. Ωστόσο, παρά την αδυναμία της, η διάσημη τραγουδίστρια είχε αρνηθεί οποιαδήποτε ψυχολογική υποστήριξη και η Ρομέτ τόνισε στο δικαστήριο πως φοβόταν ότι θα μπορούσε να επηρεάσει τη δημιουργικότητά της.

Κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, η Ρομέτ είπε: «Ήταν μία από τις πιο έξυπνες νέες γυναίκες που έχω γνωρίσει ποτέ. Ήταν πολύ αποφασισμένη να καταφέρει τα πάντα, συμπεριλαμβανομένης της θεραπείας της. Είχε πολύ αυστηρές απόψεις επάνω σε αυτό το θέμα», αναφέρει το δημοσίευμα της Mirror. Περιγράφοντας τη συμπεριφορά της Winehouse το βράδυ πριν πεθάνει, η Ρομέτ είπε ότι η τραγουδίστρια έδειχνε «ήρεμη και κάπως ενοχική» και ότι ήταν λίγο «χαμένη» αλλά «ικανή να συνομιλήσει με κάποιον άλλον».

Πρόσθεσε επίσης, ότι η τραγουδίστρια ομολόγησε ότι άρχισε να πίνει ξανά στις 20 Ιουλίου -τρεις ημέρες πριν τον θάνατό της. Όταν την ρώτησε εάν θα το έριχνε πάλι στο ποτό, η τραγουδίστρια τής απάντησε: «Δεν ξέρω». «Η συμβουλή που της έδινα για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν λεκτική και γραπτή και αφορούσε όλες τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει το αλκοόλ στο σώμα της, συμπεριλαμβανομένης της αναπνευστικής δυσκολίας, της κατάθλιψης, του θανάτου, των καρδιακών προβλημάτων, των προβλημάτων γονιμότητας και του ήπατος», πρόσθεσε η γιατρός.

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, το αίμα της τραγουδίστριας περιείχε 416 mg αλκοόλ ανά 100 ml –πολύ πάνω από τα 360 mg που θεωρούνται θανατηφόρα. Οι αστυνομικοί βρήκαν επίσης τρία άδεια μπουκάλια βότκας στο σπίτι της.

Το νεκρό σώμα της τραγουδίστριας βρήκε ο σωματοφύλακάς της, Άντριου Μόρις, που είπε ότι η τραγουδίστρια πέρασε το τελευταίο της βράδυ στην κρεβατοκάμαρά της, παρακολουθώντας τηλεόραση και ακούγοντας μουσική. Πήγε να την τσεκάρει την επόμενη ημέρα στις 3 μ.μ. και ανακάλυψε ότι δεν ανέπνεε και δεν είχε σφυγμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ