ΚΟΣΜΟΣ

Η φωτογραφία του Ροναλντίνιο μέσα από τη φυλακή: Άνετος και χαμογελαστός

Η φωτογραφία του Ροναλντίνιο μέσα από τη φυλακή: Άνετος και χαμογελαστός
(AP Photo/Jorge Saenz)

Μια φωτογραφία με τον Βραζιλιάνο πρώην ποδοσφαιριστή Ροναλντίνιο Γκαούτσο να χαμογελάει πλατιά μέσα από τη φυλακή, είδε τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας.

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία, η οποία κυκλοφόρησε σε πολλά μέσα ενημέρωσης της Παραγουάης, αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο άλλοτε σταρ της Μπαρτσελόνα και της Εθνικής Βραζιλίας, φορώντας ένα μωβ λεκιασμένο μπλουζάκι, βερμούδα και παντόφλες, είναι χαλαρός και άνετος, έχοντας ένα πλατύ χαμόγελο.

Ο Ροναλντίνιο συνελήφθη την Τετάρτη στην Παραγουάη με την κατηγορία απόπειρας εισόδου στη χώρα με πλαστό διαβατήριο και παραμένει υπό κράτηση. Μαζί του συνελήφθη και ο αδερφός του Ρομπέρτο Ασίς. Το δικαστήριο της Παραγουάης αποφάσισε την παράταση της κράτησής τους, χαρακτηρίζοντάς τους ως ύποπτους φυγής.

Εικόνες που μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης, έδειξαν τα δύο αδέρφια να μεταφέρονται με περιπολικό της αστυνομίας, από το ξενοδοχείο Σέρατον στην Ασουνσιόν, σε ένα αστυνομικό τμήμα στα προάστια της πόλης.

Ο δικηγόρος του παλαίμαχου Βραζιλιάνου άσου ισχυρίζεται ότι ο ποδοσφαιριστής φέρθηκε ανόητα και δεν γνώριζε ότι χρησιμοποιούσε πλαστό διαβατήριο. Ο Ροναλντίνιο και ο Ασίς είπαν ότι είχαν πάει στην Ασουνσιόν της Παραγουάης για να παραστούν σε φιλανθρωπική εκδήλωση. Ισχυρίστηκαν ότι τα διαβατήρια δόθηκαν σε αυτούς ως «δώρο» από τους διοργανωτές της εκδήλωσης κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο.

Οι Αρχές, ωστόσο, βρήκαν τα πλαστά διαβατήρια στο δωμάτιο τους ξενοδοχείου όπου διέμεναν και συνέλαβαν τους δύο άντρες. Σύμφωνα με την εφημερίδα Globo, οι εισαγγελείς της χώρας υποψιάζονται ότι ο Ροναλντίνιο και ο αδερφός του διέπραξαν άλλα αδικήματα κατά την παραμονή τους στη χώρα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται τι είδους.

Σημειώνεται ότι ο Ροναλντίνιο έχει αντιμετωπίσει προβλήματα σχετικά με το διαβατήριό του και στο παρελθόν. Το 2015 οι Αρχές του είχαν κατασχέσει το βραζιλιάνικο διαβατήριό του, μετά την καταδίκη του για παράνομες κατασκευές στο Πόρτο Αλέγκρε.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής αναγκάστηκε να πληρώσει πρόστιμο 2 εκατομμυρίων δολαρίων για να ανακτήσει το διαβατήριό του, το οποίο και έγινε τον Σεπτέμβριο του 2019.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ