Αιφνιδιαστική συνάντηση Μέρκελ - Χαφτάρ στο Βερολίνο
Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, συναντήθηκε σήμερα αιφνιδίως τον Λίβυο στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ στο Βερολίνο.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η καγκελάριος τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει στρατιωτική λύση στη σύγκρουση της βορειοαφρικανικής χώρας, δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης μετά τη συνάντηση.
Ως εκ τούτου, είναι αναγκαία η κατάπαυση του πυρός και η πρόοδος στην πολιτική διαδικασία, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Διάσκεψης του Βερολίνου.
Ο Χάφταρ συναντήθηκε επίσης με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι τη Δευτέρα.
Ο στρατάρχης ελέγχει την ανατολική Λιβύη με τις πολιτοφυλακές του και θέλει να ανατρέψει την κυβέρνηση της Τρίπολης και υποστηρίζεται από την Αίγυπτο, τη Ρωσία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Στη διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη τον Ιανουάριο, όλα τα κράτη που εμπλέκονται στον πόλεμο συμφώνησαν να σταματήσουν να προμηθεύουν τα αντιμαχόμενα μέρη με όπλα.
Ο Χάφταρ και η κυβέρνηση της Λιβύης συμφώνησαν κατάπαυση του πυρός, η οποία δεν έχει τηρηθεί τις τελευταίες εβδομάδες.
Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη χώρα αυτή της Βόρειας Αφρικής, Γάσαν Σαλάμε, παραιτήθηκε στις αρχές Μαρτίου.
Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας ανακοίνωσε επίσης σχέδια για την έναρξη επίθεσης εναντίον της συμμαχίας της πολιτοφυλακής του Χαφτάρ, που πολιορκεί την πρωτεύουσα, την Τρίπολη.
Ινδονησία: Μαστίγωμα σε κοινή θέα η τιμωρία ζευγαριού για τα φιλιά σε βίντεο στο TikTok
23:20
Πυροσβεστική: 44 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο
23:15
Βάγια Νέστορα: Η πολιτική πόλωση, το «δεν σας φοβόμαστε» και τα ευρήματα που «δείχνουν» τους δράστες
23:11
Βρετανία: Δίκτυο ανδρών νάρκωνε γυναίκες και τις κακοποιούσε σεξουαλικά
23:08