Στην Αθήνα την Πέμπτη η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα βρίσκεται την Πέμπτη στην Αθήνα προκειμένου να αναζητήσει λύση για τους ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες στους ελληνικούς καταυλισμούς.
Όπως γίνεται γνωστό, θα επισκεφτεί μαζί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κέντρο φιλοξενίας όπου φιλοξενούνται ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες.
Η φον ντερ Λάιεν θα συνοδεύεται από την Σουηδή Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ίλβα Γιόχανσον, η οποία θα συζητήσει με την ελληνική κυβέρνηση για την παροχή βραχυπρόθεσμης βοήθειας ανηλίκων προσφύγων στους υπερπλήρεις καταυλισμούς των ελληνικών νησιών.
Η γερμανική κυβέρνηση είχε κάνει λόγο τελευταία για 1500 παιδιά τα οποία θα μπορούσε να δεχτεί μαζί με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως είναι η Γαλλία, η Φινλανδία, το Λουξεμβούργο, η Πορτογαλία και η Κροατία, οι οποίες επίσης εκδήλωσαν ανάλογο ενδιαφέρον.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τα οποία προέρχονται από τις ελληνικές αρχές, στα ελληνικά νησιά ζουν 5000 ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα. Τα εννέα στα δέκα είναι 14 ετών ή μεγαλύτερα .
Οι κεντρικοί τραπεζίτες στέκονται στο πλευρό του Τζερόμ Πάουελ
14:46
Νέο άλμπουμ για τον Χάρι Στάιλς - «Μοιάζει με καλωσόρισμα και αντίο ταυτόχρονα»
14:44
Στο Μαξίμου αγρότες από 14 μπλόκα για το διάλογο με Μητσοτάκη - Στο τραπέζι ρεύμα και ρύθμιση χρεών (pics&vid)
14:39
Νέα τροπή στη συντριβή του λιβυκού Falcon: Πληροφορίες ότι κρατείται στην Τουρκία Κύπρια αεροσυνοδός
14:38