Πρεμιέρα για το νέο κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη
Ο Γιάνης Βαρουφάκης παρουσιάζει αυτή την ώρα στο Βερόλίνο το κόμμα του με τίτλο DIEM25.
Στο "ευρωπαϊκό κίνημα πολιτών" όπως αυτοπροσδιορίζεται έχουν προσχωρήσει μέχρι τώρα 2.000 άτομα. Στο νέο πολιτικό εγχείρημα του κ. Βαρουφάκη συμπορεύονται μεταξύ άλλων, ο ιδρυτής των WikiLeaks, Τζούλιαν Ανσάντζ, ο γνωστός φιλόσοφος Σλάβοι Σίζεκ και ο στενός του συνεργάτης την περίοδο που ήταν υπουργός Οικονομικών Τζέιμς Γκαλμπρέιθ.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών προλόγισε τις κινήσεις του DiEM25 σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το πρωί της Τρίτης στην Volksbühne του Βερολίνου.
Eκεί ανέφερε μεταξύ άλλων πως «πρέπει να δοκιμάσουμε πολλά διαφορετικά κινήματα και να προσπαθήσουμε για την ολοκλήρωση της Ευρώπης, με σκοπό να αποτρέψουμε τη διάλυσή της».
Παράλληλα διευκρίνισε ότι, παρά το ότι ο ίδιος αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερός, «το DiEM25 είναι ανοιχτό σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, σε όλους που θέλουν να βάλουν και πάλι τον "Δήμο" στην Δημοκρατία».
Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες - Πότε εξασθενούν τα φαινόμενα
07:47
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε κέντρο και Πειραιά λόγω διεξαγωγής αγώνων - Οι δρόμοι που κλείνουν
07:40
Πολύωρη επιχείρηση της ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό κυνηγού στο Πωγώνι
07:31
Πυροβολισμοί σε αυτοκίνητο στο Μενίδι - Τραυματίστηκε σοβαρά ένας 26χρονος
07:20